Na het onthaal door de charmante gastvrouw Eline voelen we ons meteen thuis. Terwijl we genieten van een Duingin met tonic uit het nabijgelegen Koksijde grasduinen we door het menu. We krijgen er een ongewone, maar tongstrelende amuse bij van kroepoek met sjalot en venkelcrème. En enkele sneetjes brood met gerookte boter, dé specialiteit van het huis, en quasi nergens anders te vinden.
...

Na het onthaal door de charmante gastvrouw Eline voelen we ons meteen thuis. Terwijl we genieten van een Duingin met tonic uit het nabijgelegen Koksijde grasduinen we door het menu. We krijgen er een ongewone, maar tongstrelende amuse bij van kroepoek met sjalot en venkelcrème. En enkele sneetjes brood met gerookte boter, dé specialiteit van het huis, en quasi nergens anders te vinden.Chef Antoine Rabaut (28) deed ervaring op bij Kobe Desramaults en Wout Bru. Naast klassiekers als huisgemaakte vol-au-vent, steak of garnaalkroketten (met Nieuwpoortse garnalen) kan je ook kiezen voor een uitgebreide selectie tapas. Omdat alles heerlijk klinkt, laten we ons door de chef verrassen.Als voorgerecht krijgen we cannelloni met noordzeekrab voorgeschoteld. Geen toeval, want de chef werkt het liefst met lokale topproducten. "In deze coronatijden is de slogan #ikkooplokaal, maar dat is al altijd onze filosofie. Bij ons enkel Noordzeevis, groenten van eigen bodem en vlees van Belgische leveranciers", zegt Antoine.Als tussendoortje volgt zeekat in een krokant korstje, waarna het hoofdgerecht opnieuw een festijn van streekproducten is: pladijs uit de Noordzee met boontjes uit Poperinge en kaas van de Moerenaar. Met daarbij patatten van 't Dunehof, een plaatselijke boerderij. De aardappelpuree met gerookte boter is zonder overdrijven de lekkerste die we ooit aten.Eindigen doen we met een dessertje met chocoladesmaken, maar ook ijs van duindoornbessen. Jawel, opnieuw een ingrediënt dat achter de hoek te vinden is. Maar geef de chef eens ongelijk, nadat je het geproefd hebt.Nu ook de lockdown voor de horeca voorbij is, is Feu d'Or doorlopend open tot 's avonds 21 uur. Nieuw is dat je er ook 's middags terechtkan voor een lekker gebakje of een koffie, en dat precies alsof je thuis bent.