Het is gastvrouw Nele Velghe die ons hartelijk ontvangt en ons een plekje in de ruime en lichte veranda geeft. We starten met het huisaperitief, een frisse Crémant de Bourgogne. Van bij de start merk je dat de chef graag pit in zijn gerechten steekt. Dat blijkt duidelijk uit de 'pan con tomate' met Duroc d'Olives (brood met tomaat en varkensvlees, red.) en de burrata met garnaaltjes. Ook gezinnen met kinderen zijn hier welkom, leert de kaart en een blik om ons heen. En dat blijkt ook wanneer de dochters van Nele en Jean-Philippe af en toe eens in de zaal komen piepen.

Zowel de chef als de gastvrouw deden ervaring op bij grote huizen als Bruneau en De Karmeliet. Dat is te merken aan de met zorg geselecteerde producten. Die producten van topkwaliteit krijgen een klassieke bereiding waardoor hun smaak ten volle naar boven komt. In zijn garnituren blijft Jean-Philippe klassieke smaken met elkaar combineren, al geeft hij er telkens zijn eigen twist aan.

De chef houdt nogal van surf 'n turf, waarbij vis en vlees gecombineerd worden. Zo krijgen we tartaar van kalfsvlees uit Middelkerke met oester uit Oostende, langoustine met chorizo en crème van erwtjes, kabeljauwhaasje met Duroc d'Olives en structuren van bloemkool. Zuiderse invloeden zijn ook nooit ver weg. De lasagne van kreeft is een smaakbommetje met een Italiaanse toets. Afsluiten doen we met een pavlova met rode vruchten, een gerecht op basis van meringue, ijs en fruit. Het menu komt met aangepaste wijnen, maar wij blijven bij de frisse Cabernet Sauvignon.

Gastvrouw Nele werd enkele jaren geleden nog finalist bij Expeditie Robinson, maar in haar Le Kok sur Mer ga je allerminst met honger van tafel. Dit is een rijke en correcte keuken, die het zout van de zee en de smaken van het land met elkaar combineert. (MVM)

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van Jean-Philippe in Kok sur Mer? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven. Surf naar http://www.kw.be/winetentje en waag je kans. Meer info over het restaurant: www.lekoksurmer.be. Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Het is gastvrouw Nele Velghe die ons hartelijk ontvangt en ons een plekje in de ruime en lichte veranda geeft. We starten met het huisaperitief, een frisse Crémant de Bourgogne. Van bij de start merk je dat de chef graag pit in zijn gerechten steekt. Dat blijkt duidelijk uit de 'pan con tomate' met Duroc d'Olives (brood met tomaat en varkensvlees, red.) en de burrata met garnaaltjes. Ook gezinnen met kinderen zijn hier welkom, leert de kaart en een blik om ons heen. En dat blijkt ook wanneer de dochters van Nele en Jean-Philippe af en toe eens in de zaal komen piepen. Zowel de chef als de gastvrouw deden ervaring op bij grote huizen als Bruneau en De Karmeliet. Dat is te merken aan de met zorg geselecteerde producten. Die producten van topkwaliteit krijgen een klassieke bereiding waardoor hun smaak ten volle naar boven komt. In zijn garnituren blijft Jean-Philippe klassieke smaken met elkaar combineren, al geeft hij er telkens zijn eigen twist aan.De chef houdt nogal van surf 'n turf, waarbij vis en vlees gecombineerd worden. Zo krijgen we tartaar van kalfsvlees uit Middelkerke met oester uit Oostende, langoustine met chorizo en crème van erwtjes, kabeljauwhaasje met Duroc d'Olives en structuren van bloemkool. Zuiderse invloeden zijn ook nooit ver weg. De lasagne van kreeft is een smaakbommetje met een Italiaanse toets. Afsluiten doen we met een pavlova met rode vruchten, een gerecht op basis van meringue, ijs en fruit. Het menu komt met aangepaste wijnen, maar wij blijven bij de frisse Cabernet Sauvignon. Gastvrouw Nele werd enkele jaren geleden nog finalist bij Expeditie Robinson, maar in haar Le Kok sur Mer ga je allerminst met honger van tafel. Dit is een rijke en correcte keuken, die het zout van de zee en de smaken van het land met elkaar combineert. (MVM)