Ons proefkonijn bij La Coupole: vis van bij ons

Chef Jean-Paul Bonnez van La Coupole. (Foto Het Lekker Westen)
Redactie KW

Al meer dan 30 jaar is visrestaurant La Coupole een vaste waarde in De Panne. Chef Jean-Paul heeft vissersbloed in de aderen en dat laat hij ook graag zien op het bord.

Doorgaans denk je bij een visrestaurant aan een plek waar de visserij nog levendig wordt gehouden. Ook in La Coupole in De Panne vind je, op een boogscheut van de zee, heel wat heerlijke vis van bij ons.

Chef Jean-Paul Bonnez komt uit een heuse vissersfamilie. Zowel zijn vader als grootvader zat op zee. Zelf werd Jean-Paul gebeten door de horecamicrobe en al meer dan 30 jaar staat hij achter het fornuis van zijn zaak in de binnenstad. De chef-kok heeft een voorliefde voor tong, griet, tarbot, zeebaars, garnalen en kabeljauw. Zijn vis haalt hij bij zijn broer, die een viswinkel in De Panne runt: De Zeezot, genoemd naar de vissersboot van hun vader.

Uiteraard staat vis voorop in La Coupole. De huisgemaakte garnaalkroketten, volgens een oud recept, zijn een klassieker. En ook de rest van de kaart zet in op oer-Vlaamse bereidingen, van gegrilde zalm tot gebakken zeetong. Veelal geserveerd met de huisgemaakte tartaar.

Leve de klassieke keuken, maar een snee brood zien we anno 2020 graag vervangen door een knapperig kraakvers stukje brood. En als starter hadden we toch ook iets meer verwacht dan toastjes met tapenade.

De zeetongetjes in panko zijn een leuke binnenkomer, net als de garnaalkroketten, die smeuïg zijn en ruim voorzien van garnalen.

Als we vragen naar de keuze van de chef, krijgen we een halve kreeft voorgeschoteld, de favoriet van veel vaste klanten zo blijkt. Onze tafelgenoot gaat voor de kabeljauw, zacht gebakken met een krokant korstje. Qua smaak valt er niets op aan te merken, al hadden we zelf misschien wat minder boter in het gerecht verwerkt. Klassiek, eenvoudig en tijdloos, dat zijn ook de woorden waarmee je het dessert het best kan omschrijven. Liefhebbers van de klassieke keuken zitten hier dus helemaal goed.

Nieuwpoortlaan 9, De Panne.

www.la-coupole.be

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier