In Watou, op een zucht van de Franse grens, wordt de stilte doorheen het jaar doorbroken door wandelaars en fietsers, die bekoord worden door de charme en rustgevende van het kleine dorp. Voor kunstliefhebbers is het Kunstenfestival elk jaar een vaste afspraak. Maar Watou is voor een andere reden nog een omweg waard: Het Ovenhuis, in de schaduw van de kerk op de hoek van het centrale dorpsplein. Al bijna 20 jaar runnen Jo De Lille en Greet Carton het bevallige restaurant met bijhorend fijn terras. In de voormalige bakkerij combineren ze de gezelligheid van een bruine kroeg met een klassiek restaurant. De nostalgische sfeer voelt warm en oprecht aan, net als de ontvangst door de gastvrouw.

Aan het plafond hangen hopbellen, ze hebben drie Sint-Bernardusbieren op de tap, en de klassiekers op de kaart zorgen meteen voor een gezonde keuzestress. Naast hun versgemaakt stoofvlees is ook hun konijn met Sint-Bernardus Abt een huiselijke specialiteit, al opteren we voor de - overigens niet te versmaden - burger van de chef. Het vlees is - net als de steaks - afkomstig van Leuridan in Watou, de slagerij waar ze hun eigen wit-blauw kweken. De kaas is dan weer afkomstig van De Moerenaar in Veurne. De korte keten is hier vanzelfsprekend, net als de huiselijkheid.

Ook opvallend: de groentjes in de gerechten worden met aandacht verzorgd, wat vaak onderschat wordt bij een goeie burger en bij een gerecht tout court. In alles proef je hier de jarenlange ambacht en de liefde voor het vak. Als dessert kan je niet rond de Poperingse Mazarinetaart, waar chef Jo ook prat op gaat het zelf te maken. Het bolletje vanilleijs daarbij is vers en ambachtelijk gedraaid. Op donkere winteravonden is het meer dan aangenaam vertoeven, in de zomer is het absoluut een stop waard. De Westhoek op zijn best!

Watouplein 1 in Poperinge (Watou)

www.hetovenhuis.be

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be

In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven. Surf naar www.kw.be/winetentje.

In Watou, op een zucht van de Franse grens, wordt de stilte doorheen het jaar doorbroken door wandelaars en fietsers, die bekoord worden door de charme en rustgevende van het kleine dorp. Voor kunstliefhebbers is het Kunstenfestival elk jaar een vaste afspraak. Maar Watou is voor een andere reden nog een omweg waard: Het Ovenhuis, in de schaduw van de kerk op de hoek van het centrale dorpsplein. Al bijna 20 jaar runnen Jo De Lille en Greet Carton het bevallige restaurant met bijhorend fijn terras. In de voormalige bakkerij combineren ze de gezelligheid van een bruine kroeg met een klassiek restaurant. De nostalgische sfeer voelt warm en oprecht aan, net als de ontvangst door de gastvrouw. Aan het plafond hangen hopbellen, ze hebben drie Sint-Bernardusbieren op de tap, en de klassiekers op de kaart zorgen meteen voor een gezonde keuzestress. Naast hun versgemaakt stoofvlees is ook hun konijn met Sint-Bernardus Abt een huiselijke specialiteit, al opteren we voor de - overigens niet te versmaden - burger van de chef. Het vlees is - net als de steaks - afkomstig van Leuridan in Watou, de slagerij waar ze hun eigen wit-blauw kweken. De kaas is dan weer afkomstig van De Moerenaar in Veurne. De korte keten is hier vanzelfsprekend, net als de huiselijkheid. Ook opvallend: de groentjes in de gerechten worden met aandacht verzorgd, wat vaak onderschat wordt bij een goeie burger en bij een gerecht tout court. In alles proef je hier de jarenlange ambacht en de liefde voor het vak. Als dessert kan je niet rond de Poperingse Mazarinetaart, waar chef Jo ook prat op gaat het zelf te maken. Het bolletje vanilleijs daarbij is vers en ambachtelijk gedraaid. Op donkere winteravonden is het meer dan aangenaam vertoeven, in de zomer is het absoluut een stop waard. De Westhoek op zijn best!Watouplein 1 in Poperinge (Watou)www.hetovenhuis.beMeer adressen op www.hetlekkerewesten.be