Ons proefkonijn bij Bistro Rombaux

Pieter-Jan Rombaux en Tineke Blanckaert in hun bistro. © Davy Coghe
Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

West-Vlaanderen is bij fijnproevers beter bekend als Het Lekkere Westen. Omdat ook wij genieten van het goeie leven, sturen we elke week een proefkonijn op pad. Deze week schuiven we aan bij Pieter-Jan en Tineke van Bistro Rombaux.

Bistro Rombaux is geen onbekende plek bij streekgenoten van Pieter-Jan Rombaux en Tineke Blanckaert. Het is het ideale adresje voor een frisse lunch of een avondvullend diner. Geen overbodig gedoe, wel een eenvoudige en vriendelijke ontvangst. In een dito interieur. Met een zeldzame verrassing. Zoals op de aperitiefkaart. Geen cava of prosecco, wel champagne, maar ook Hierbas. Een likeur op basis van kruiden, planten en bloemen die je drinkt met tonic en waar zowel Sergio Herman, de gemiddelde bezoeker van Ibiza als wij gek op zijn.

Het daglunchmenu van drie gangen op vrijdag bevat tweemaal vis. De signatuur van Rombaux valt niet voor niets onder ‘lekkers uit de Noordzee’. Eerst serveert Tineke ons enkele amuse-bouchekes met varkensrillette en Brugse beschuit van bij Huis Deman in Brugge en een hapje met rode biet en verse kaas. Daarna volgt gerookte makreel met citrus, selder en dashi, en als hoofdgerecht is er skrei vergezeld van bloemkool, prei, mousseline en algen. De vaste visleverancier van Rombaux, Delicatessen Vanhauwaert, vind je in Zeebrugge. De gerechtjes hier zijn klassiekers op een modern bedje, een basis van lokale en seizoensingrediënten geïnterpreteerd met een onverwachte twist.

Ook bij de wijnen zijn er geen grote verrassingen of speciallekes, wat niet wil zeggen dat die onderdoen aan kwaliteit. Bij het menu is er keuze uit een drietal witte en evenveel rode wijnen. Van Franse, Zuid-Afrikaanse tot de Heuvellandse wijnen van Entre-Deux-Monts. Het dessert is een sabayon met cassis en banaan. Bij Rombaux vind je geen protserige gastronomie, maar pure essentie in een eenvoudig Brugs jasje.

www.kw.be/winetentje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier