"Van klassiek brood bakken hoef je geen kaas gegeten te hebben om met dit recept aan de slag te gaan. Gist komt er bijvoorbeeld niet aan te pas", weet Nicole uit Heule. Ze vond het receptje in het kookmagazine van Carrefour. "Ik kreeg al heel vaak de vraag om het receptje door te geven, het valt enorm in de smaak. Je kan h...

"Van klassiek brood bakken hoef je geen kaas gegeten te hebben om met dit recept aan de slag te gaan. Gist komt er bijvoorbeeld niet aan te pas", weet Nicole uit Heule. Ze vond het receptje in het kookmagazine van Carrefour. "Ik kreeg al heel vaak de vraag om het receptje door te geven, het valt enorm in de smaak. Je kan het brood niet alleen met gewoon beleg eten, ook bij soep of het aperitief past het heel goed. In mijn atelier geef ik workshops hoeden maken. Dit jaar ben ik van plan om mijn cursisten 's middags op het brood te trakteren."De hoeveelheden zijn goed voor één brood, maar Nicole verdubbelt die vaak. "Je kan het brood makkelijk invriezen, de smaak blijft even lekker. Je kan het bovendien ook enkele dagen vers bewaren, al is dat bij ons soms moeilijk. We eten het veel te snel op", lacht ze.voor één broodje175 gram pastinaak25 gram Parmezaanse kaas2 eetlepels gehakte salieblaadjes225 gram zelfrijzende bloem2 grote eieren3 eetlepels melk2 eetlepels sesamzaadjes1,5 theelepels zoutSchil de pastinaak en snij in blokjes. Rasp ook de Parmezaanse kaas.Verwarm de oven voor op 190 °C. Mix de pastinaak, kaas en salieblaadjes in de blender.Zeef de bloem met het zout in een grote mengkom. Voeg er het pastinaakmengsel aan toe. Klop de eieren lichtjes los met de melk en voeg het mengsel geleidelijk toe aan het deeg. Meng krachtig tot je een grof en wat plakkerig deeg krijgt. Laat rusten.Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat. Geef het met je handen een ronde vorm.Teken een kruis op de bovenkant van het broodje en bestrooi met bloem en sesamzaadjes. Bak het 45 tot 50 minuten in de oven.