Hoewel het restaurant zich op een steenworp van het toeristische centrum bevindt, is het er rustig en vind je nog gemakkelijk parking in de buurt. Een buurt waar chef Jürgen Aerts (46) zich goed voelt. Het lokale, dat is nog belangrijker geworden voor hem sinds de coronacrisis.

"Ik hou ervan om 's morgens naar de verschillende boeren in de buurt te trekken om te zien welke verse producten ze in de aanbieding hebben. Een praatje met hen slaan, biedt soms al inspiratie." Hij deed het al voor corona, met die lokale producten werken, nu beseft hij nog meer het belang ervan. En daarbij laat hij zich niet enkel leiden door de landbouwers in de buurt. Een streekproduct uit Spanje kan evengoed in zijn keuken belanden. Kwaliteit primeert, want alles begint bij het product, weet hij.

We proeven van het driegangenmenu waarvoor Kok au Vin al 15 keer op rij met een Bib Gourmand werd bekroond. Een kwaliteitslabel voor restaurants met een ultieme prijs-kwaliteitsverhouding. We starten met de eigenzinnige versie van Jürgen van vitello tonnato. Het kalfsvlees is van goeie kwaliteit en wordt begeleid door venkel, artisjok en olijven. Het typeert de keuken van Jürgen, een klassieke basis met wereldse invloeden. Daarna volgt een perfect gegaarde babylotte. De frisse couscous en de pittige tomatensaus zorgen voor een leuke spanning op het bord. Tot slot krijgen we een leuke combinatie van aardbei, meloen, amandel en basilicum als frisse afsluiter.

Na zijn koksopleiding in de Groene Poorte begon Jürgen zijn carrière als sommelier. Door toeval kwam hij in de keuken terecht en vond hij er zijn ware passie. Hij bleef zich ontwikkelen en trainen in smaken, waardoor hij verrassend uit de hoek kan komen. En voor het najaar heeft hij nog een verrassing in petto.

Kok au Vin

Ezelstraat 21, Brugge

www.kok-au-vin.be

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be

Hoewel het restaurant zich op een steenworp van het toeristische centrum bevindt, is het er rustig en vind je nog gemakkelijk parking in de buurt. Een buurt waar chef Jürgen Aerts (46) zich goed voelt. Het lokale, dat is nog belangrijker geworden voor hem sinds de coronacrisis. "Ik hou ervan om 's morgens naar de verschillende boeren in de buurt te trekken om te zien welke verse producten ze in de aanbieding hebben. Een praatje met hen slaan, biedt soms al inspiratie." Hij deed het al voor corona, met die lokale producten werken, nu beseft hij nog meer het belang ervan. En daarbij laat hij zich niet enkel leiden door de landbouwers in de buurt. Een streekproduct uit Spanje kan evengoed in zijn keuken belanden. Kwaliteit primeert, want alles begint bij het product, weet hij. We proeven van het driegangenmenu waarvoor Kok au Vin al 15 keer op rij met een Bib Gourmand werd bekroond. Een kwaliteitslabel voor restaurants met een ultieme prijs-kwaliteitsverhouding. We starten met de eigenzinnige versie van Jürgen van vitello tonnato. Het kalfsvlees is van goeie kwaliteit en wordt begeleid door venkel, artisjok en olijven. Het typeert de keuken van Jürgen, een klassieke basis met wereldse invloeden. Daarna volgt een perfect gegaarde babylotte. De frisse couscous en de pittige tomatensaus zorgen voor een leuke spanning op het bord. Tot slot krijgen we een leuke combinatie van aardbei, meloen, amandel en basilicum als frisse afsluiter. Na zijn koksopleiding in de Groene Poorte begon Jürgen zijn carrière als sommelier. Door toeval kwam hij in de keuken terecht en vond hij er zijn ware passie. Hij bleef zich ontwikkelen en trainen in smaken, waardoor hij verrassend uit de hoek kan komen. En voor het najaar heeft hij nog een verrassing in petto. Kok au VinEzelstraat 21, Bruggewww.kok-au-vin.be Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be