Xavie Battel maakte vijf jaar geleden op oudejaarsavond het goede voornemen om gezonder te beginnen leven en minder snelle suikers te eten. "Op die bewuste 1 januari startte ik mijn dag niet met een boterham met choco, maar met havermout en vers fruit", begint Xavie, die haar bedrijf Granoladies runt in Koekelare. "De eers...

Xavie Battel maakte vijf jaar geleden op oudejaarsavond het goede voornemen om gezonder te beginnen leven en minder snelle suikers te eten. "Op die bewuste 1 januari startte ik mijn dag niet met een boterham met choco, maar met havermout en vers fruit", begint Xavie, die haar bedrijf Granoladies runt in Koekelare. "De eerste dagen had ik last van hoofdpijn. Mijn lichaam was meer afhankelijk van suiker dan ik verwacht had. Maar na tien dagen voelde ik me herboren en fitter dan ooit.""Om meer variatie in mijn ontbijten en tussendoortjes te brengen, ging ik op zoek naar nieuwe recepten. Omdat granola mijn favoriet was, begon ik er eindeloos mee te variëren. Voor ik het goed en wel besefte, stond ik elke zaterdag een hele dag granola te maken in mijn keukentje. Omdat die zo'n succes had, startte ik mijn eigen webshop Xavies' Granovie. Die deed het zo goed dat Xavies' er in een razendsnel tempo telkens maar nieuwe verkooppunten bijkreeg, waardoor ik mijn voltijdse job opgaf. Ik heb het mij nog geen seconde beklaagd, granola is mijn passie!" voor 12 cupcakes