West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo’n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. Alle recepten vind je terug op www.kw.be/lekmeliptje.
Xavie Battel maakte vijf jaar geleden op oudejaarsavond het goede voornemen om gezonder te beginnen leven en minder snelle suikers te eten. “Op die bewuste 1 januari startte ik mijn dag niet met een boterham met choco, maar met havermout en vers fruit”, begint Xavie, die haar bedrijf Granoladies runt in Koekelare. “De eerste dagen had ik last van hoofdpijn. Mijn lichaam was meer afhankelijk van suiker dan ik verwacht had. Maar na tien dagen voelde ik me herboren en fitter dan ooit.”
“Om meer variatie in mijn ontbijten en tussendoortjes te brengen, ging ik op zoek naar nieuwe recepten. Omdat granola mijn favoriet was, begon ik er eindeloos mee te variëren. Voor ik het goed en wel besefte, stond ik elke zaterdag een hele dag granola te maken in mijn keukentje. Omdat die zo’n succes had, startte ik mijn eigen webshop Xavies’ Granovie. Die deed het zo goed dat Xavies’ er in een razendsnel tempo telkens maar nieuwe verkooppunten bijkreeg, waardoor ik mijn voltijdse job opgaf. Ik heb het mij nog geen seconde beklaagd, granola is mijn passie!”
Recept
voor 12 cupcakes
Ingrediënten
200 ml zonnebloemolie p>
150 gram witte basterdsuiker p>
200 gram bloem p>
2 theelepels bakpoeder p>
250 gram geraspte wortelen p>
100 gram grof gehakte walnoten p>
3 eieren p>
Xavies’ Pure Toasted Nuts & Seeds Granola p>
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°C. p>
Mix de olie, eieren en suiker goed door elkaar. Zeef er de bloem en bakpoeder bij. p>
Spatel alles door elkaar en schep dan ook de wortelen en de gehakte walnoten erdoor. p>
Vul de cupcakevormpjes met het beslag. Bak ze ongeveer 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en strooi er Pure Toasted Nuts & Seeds Granola over. p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier