Voor Marc Putman en zijn vrouw Chantal Deweer uit Sint-Lodewijk kent witloof geen geheimen meer. Meer dan dertig jaar kweken en verkopen zij dat 'witte goud'. Bovendien maakt Chantal er lekkere gerechten mee klaar. "De kwaliteit van de witloofwortels is belangrijk. Die wortels kweken wij zelf. We startten ermee op de boerderij van mijn vader No...

Voor Marc Putman en zijn vrouw Chantal Deweer uit Sint-Lodewijk kent witloof geen geheimen meer. Meer dan dertig jaar kweken en verkopen zij dat 'witte goud'. Bovendien maakt Chantal er lekkere gerechten mee klaar. "De kwaliteit van de witloofwortels is belangrijk. Die wortels kweken wij zelf. We startten ermee op de boerderij van mijn vader Norbert. In 1984 bouwden wij hier een loods."Het kweken van de wortels is een, het laten ontluiken van het witloof is twee en de verkoop is drie. "We merken een evolutie op ons bedrijf. Al meer dan dertig jaar verkopen wij de groente maar de verkoop van de wortels wint nu meer en meer terrein. De mensen kopen hier de wortels en kweken dan thuis zelf het witloof. Dat kweken gebeurt in tonnen en drie weken later is de groente plukklaar." De ideale witloofstronk is voor Marc en Chantal niet te groot, heeft goed gesloten blaadjes en een witgele kleur.Sinds een paar jaar is de thuisverkoop van Marc en Chantal uitgebreid. "De klanten kopen hier niet langer alleen witloof maar ook aardappelen en sinds vorig jaar ook enkele soorten courante groenten en fruit die wij zelf bij collega's aankopen. Wij kweken ten slotte ook zelf aardbeien."(MV)voor vier personen