Hoe maak je hazelnootchoco?

Redactie KW

Ilse Bisschop legt uit hoe je een lekkere hazelnootchoco maakt.

Onlangs opende Ilse Bisschop aan de Ezelstraat 96 in Brugge haar eigen artisanale notenwinkel, TNUTS. Als diëtiste was Ilse al lang overtuigd van de goede invloed van noten op de gezondheid en speelde ze met het idee daar iets mee te doen. Toen de ouders van haar man James twee jaar geleden stopten met hun bakkerij, nam James de ovens over en kreeg hun idee gestalte: ze zouden zelf noten branden.

Sindsdien bieden ze hun noten aan via een webshop, maar ook op de markt van Oostkamp op donderdagmorgen en op ‘t Zand in Brugge op zaterdagmorgen. Daar verkopen ze zelf gebrande noten, homemade graanrepen en granola, gedroogd fruit, aperitiefnootjes…

Hoe maak je hazelnootchoco?
© Davy Coghe

De pop-upwinkel die Ilse vorig jaar tijdens de kerstperiode een maand lang in Brugge uitprobeerde, beviel haar zo dat daar een vervolg op kwam: een vaste winkel met een uitgebreid aanbod noten. Haar praktijk als diëtiste gaf ze intussen op, maar gratis voedingsadvies kunnen notenliefhebbers nog altijd van haar krijgen. “Noten verkopen we ook per gewicht, handig als je er bijvoorbeeld voor een recept niet veel nodig hebt. En we zijn hard op zoek naar een duurzame verpakking, want ook op dat vlak willen we het verschil maken”, vertelt ze.

Recept

Ingrediënten

400 gram gepelde hazelnoten

cacaopoeder naar smaak

suiker of zoetstof naar smaak

Werkwijze

Mix de hazelnoten in een blender tot er olie vrijkomt (hierbij verkrijg je praliné).

Voeg suiker of zoetstof toe naar smaak. Wij hebben kokosbloesemsuiker gebruikt. Meng het geheel tot je een gladde massa krijgt.

Voeg cacaopoeder toe naar smaak.

Giet dit mengsel in een mooie glazen pot.

Ook lekker als je enkele hazelnoten hakt en die mengt in de choco. Zo krijg je een krokante bite!