Het is zondag en we mogen nog eens buiten. Samen met vrouwlief en Lola (8) en Frits (4) ga ik proeven van Water en Vuur. Nog niet zo lang geleden kookte kok Tijl op de IJzer. Het ruim van een oud vrachtschip was het decor van een lekker én kindvriendelijk restaurant - dat hadden we immers al meermaals getest. Na 16 jaar 'oeverloos genieten' gingen Gudrun en Tijl aan wal. In oktober vorig ...

Het is zondag en we mogen nog eens buiten. Samen met vrouwlief en Lola (8) en Frits (4) ga ik proeven van Water en Vuur. Nog niet zo lang geleden kookte kok Tijl op de IJzer. Het ruim van een oud vrachtschip was het decor van een lekker én kindvriendelijk restaurant - dat hadden we immers al meermaals getest. Na 16 jaar 'oeverloos genieten' gingen Gudrun en Tijl aan wal. In oktober vorig jaar verhuisden ze hun goede smaak naar het hartje van de boterstad. De boot maakte plaats voor een oude veevoederfabriek. We parkeren in het mooiste straatje van de stad. Het restaurant huist er op de bovenste verdiepingen van de fabriek. Er is een lift, maar wij kiezen voor de trap. Zo kunnen we het mooie oude gebouw al even goed bekijken... én nog wat extra honger krijgen.Boven valt meteen op dat Water & Vuur 2.0 iets heeft dat de eerste versie niet had: licht. De grote ramen zorgen er voor een groots zicht. Beerst Blote in al zijn glorie. De nieuwe thuis van gastvrouw Gudrun en chef Tijl is ook ruimer, maar nog altijd authentiek. Een muurgrote zwart-witfoto trekt de aandacht. Smaakvol.De menukaart verhuisde mee naar de fabriek. Geen grote verrassingen dus voor ons, maar dat hoefde ook niet. Het koppel heeft een passie voor lokale producten en dat proef je er nog altijd. Wij, de ouders met goede voornemens, kiezen er na een lekker huisaperitiefje voor de G-Salad - een zeer rijkelijke salade met goeie verse garnaalkroketten - en in polderboter gebakken noordzeetong. Lola en Frits zijn geen grote avonturiers (op eetvlak) en kiezen voor worst met frietjes. Appelmoes lusten ze niet, maar dat is geen probleem voor de gastvrouw. In de keuken hebben ze nog groentjes die wél op hun bord mogen. Voor het dessert passen - de feestdagen zijn nog niet helemaal verteerd - we, maar dat maakte de trip niet minder geslaagd. Alle punten voor Water en Vuur.