Ademruimte. Het is misschien het meest onderschatte element in de horeca. Tussen tafels, tussen gerechten, in de omgeving. Culinair biedt het allemaal. Hoewel het restaurant letterlijk op een boogscheut van een snelweg en een spoorweg gelegen is, kom je er midden in een groene oase terecht. Overdag heb je een prachtig zicht op de omgeving, 's avonds is het er intiem tafelen. De huiselijke inrichting en dito ontvangst vallen meteen op in het restaurant dat vorig jaar een opfrisbeurt kreeg. Er is heel wat aandacht voor leuke accenten en details. Zo heeft de outfit van het personeel dezelfde kleur als sommige borden én de comfortabele stoelen, wat voor rust zorgt.

De eerste fijne hapjes, onder meer gebraiseerde wilde eend met een carpaccio van sint-jakobsschelpjes, worden aangevuld met een sigaar van pata negra. Die wordt aan tafel geserveerd in een apart sigarendoosje. Een spielerei die nauw aansluit bij de ongedwongen sfeer die er in het restaurant hangt. Er wordt gegoocheld met structuren van gerookte paling tot knolselder. De fijne toetsen, zoals de kalfsfilet die gaarde op de Green Egg, maken hier het verschil. Net als bij het zuurdesembrood met heerlijke truffelboter dat ook op tafel verschijnt. Culinair heeft duidelijk zijn naam niet gestolen.

Absolute top is het dessert, geïnspireerd op de pina colada. Ik ben niet de grootste fan van ananas, mango en kokos, maar van dit bord had ik er met plezier twee gegeten, ware het niet dat het assortiment koekjes en minidessertjes bij de koffie zo uitgebreid was... Alleen al voor het dessert komen we zeker nog eens terug. En toegegeven, ook voor het veelbelovende tuinterras. En dan hebben we het nog niet over de bijhorende B&B, met drie stijlvol ingerichte kamers én een buitenzwembad. De ademruimte krijg je er gratis bovenop.

Culinair

Dronckaertstraat 508 in Menen (Lauwe)

www.restaurantculinair.be

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be

Ademruimte. Het is misschien het meest onderschatte element in de horeca. Tussen tafels, tussen gerechten, in de omgeving. Culinair biedt het allemaal. Hoewel het restaurant letterlijk op een boogscheut van een snelweg en een spoorweg gelegen is, kom je er midden in een groene oase terecht. Overdag heb je een prachtig zicht op de omgeving, 's avonds is het er intiem tafelen. De huiselijke inrichting en dito ontvangst vallen meteen op in het restaurant dat vorig jaar een opfrisbeurt kreeg. Er is heel wat aandacht voor leuke accenten en details. Zo heeft de outfit van het personeel dezelfde kleur als sommige borden én de comfortabele stoelen, wat voor rust zorgt. De eerste fijne hapjes, onder meer gebraiseerde wilde eend met een carpaccio van sint-jakobsschelpjes, worden aangevuld met een sigaar van pata negra. Die wordt aan tafel geserveerd in een apart sigarendoosje. Een spielerei die nauw aansluit bij de ongedwongen sfeer die er in het restaurant hangt. Er wordt gegoocheld met structuren van gerookte paling tot knolselder. De fijne toetsen, zoals de kalfsfilet die gaarde op de Green Egg, maken hier het verschil. Net als bij het zuurdesembrood met heerlijke truffelboter dat ook op tafel verschijnt. Culinair heeft duidelijk zijn naam niet gestolen. Absolute top is het dessert, geïnspireerd op de pina colada. Ik ben niet de grootste fan van ananas, mango en kokos, maar van dit bord had ik er met plezier twee gegeten, ware het niet dat het assortiment koekjes en minidessertjes bij de koffie zo uitgebreid was... Alleen al voor het dessert komen we zeker nog eens terug. En toegegeven, ook voor het veelbelovende tuinterras. En dan hebben we het nog niet over de bijhorende B&B, met drie stijlvol ingerichte kamers én een buitenzwembad. De ademruimte krijg je er gratis bovenop. Dronckaertstraat 508 in Menen (Lauwe)www.restaurantculinair.beMeer adressen op www.hetlekkerewesten.be