Sinds 1993 runnen Heidi en Koen Beirens de boerderij en eierhandel in Houtave die ze van zijn ouders overnamen. Op zoek naar een meerwaarde voor hun eierproductie, begon Heidi zelf advocaat te maken, naar een recept van tante Maria. Ze leveren het product sindsdien aan horecazaken, bakkers en speciaalzaken en het is ook te koop in hun ...

Sinds 1993 runnen Heidi en Koen Beirens de boerderij en eierhandel in Houtave die ze van zijn ouders overnamen. Op zoek naar een meerwaarde voor hun eierproductie, begon Heidi zelf advocaat te maken, naar een recept van tante Maria. Ze leveren het product sindsdien aan horecazaken, bakkers en speciaalzaken en het is ook te koop in hun hoevewinkel. De advocaat kreeg in 2016 het HIB-label toegekend. Bovendien runt Heidi het productieatelier nu samen met dochter Jana, die een hotelopleiding volgde en zich toelegt op ambachtelijke confituren. Van zowel de advocaat als de confituur zijn ook suikervrije versies verkrijgbaar. Hun producten brengen ze op de markt onder de noemer 'Buitengewoon Beirens'.De bombardino van advocaat die Heidi hier presenteert, bedacht ze vorig jaar: "Bombardino is een populair après-skidrankje in winteroorden, een mix van advocaat en rum. Een bevriende uitbater van een kerstmarktstand vroeg me of ik hem eraan kon helpen. We hebben een tijdje gezocht naar de ideale melange maar het resultaat slaat duidelijk aan. Je kan de bombardino kant-en-klaar bij ons kopen, maar je kan ook zelf aan de slag. En je hebt meteen een eenvoudig maar heerlijk eindejaarsdessertje!"voor vier personenIngrediënten180 ml advocaat300 ml volle (of gecondenseerde) melk120 ml rumverse roompoedersuiker, cacaopoeder en een kaneelstokjeWarm de advocaat samen met de melk en rum langzaam op. Blijf daarbij voortdurend maar voorzichtig roeren!Klop intussen de room op met wat poedersuiker.Giet de bombardino - het warme mengsel dus - in een warmtebestendig glas. Werk af met de room, strooi er wat cacaopoeder over en steek een kaneelstokje in de room voor de finishing touch.