STORM opende twee jaar geleden in juli de deuren. Net op het moment dat Nathalie en Michiel de balans gevonden hadden tussen enerzijds het restaurant en anderzijds hun gezin met twee jonge kindjes, kwam de verplichte sluiting door het vermaledijde coronavirus. "We werden verplicht om afstand te nemen, maar dat gaat niet als je volop iets aan het opbouwen bent waar je elke dag mee bezig bent. Dus dachten we na over hoe we onze klanten toch nog konden laten genieten van een beetje STORM, en dat werd de seatox-box di...

STORM opende twee jaar geleden in juli de deuren. Net op het moment dat Nathalie en Michiel de balans gevonden hadden tussen enerzijds het restaurant en anderzijds hun gezin met twee jonge kindjes, kwam de verplichte sluiting door het vermaledijde coronavirus. "We werden verplicht om afstand te nemen, maar dat gaat niet als je volop iets aan het opbouwen bent waar je elke dag mee bezig bent. Dus dachten we na over hoe we onze klanten toch nog konden laten genieten van een beetje STORM, en dat werd de seatox-box die we aanbieden op vrijdag, zaterdag en zondag", vertelt Nathalie.Wie een STORM seatox-box bestelt, wordt bij het afhalen even enthousiast begroet door gastvrouw Nathalie als voor de coronacrisis, toen het restaurant gewoon open was. Met een grote glimlach en een deskundig woordje uitleg. "In de afhaalbox kunnen we niet de gerechten meegeven die onze gasten van ons gewoon zijn in het restaurant. We houden het wat simpeler, maar uiteraard nog altijd met de focus op al wat uit de zee komt", legt chef Michiel uit.Een keuze voor back to basics dus, maar de smaken spatten nog altijd van je bord, te beginnen met enkele Noordzeetapa's: droge worst met algen, een specialiteit van Michiel, een tarte tatin van olijfsjalot met ansjovis en kreukels of caracolletjes. Leuk detail zijn de prikkertjes om die beestjes uit hun schelp te halen. Daarna volgen gegrilde langoustines met kruidenboter. Het hoofdgerecht hangt af van wat de vissers in hun netten hebben. Wij kregen als catch of the day liefst drie soorten vis voorgeschoteld: pladijs, rode poon en mooie meid. Die laatste is mijn persoonlijke favoriet, en niet alleen voor de naam. Overigens is het een spuuglelijke vis, maar onze vissers hebben een ietwat aparte vorm van (kust)humor. Daarbij krijg je ook nog eens een lekker biertje, voor de gelegenheid een Vedett Extra White. Normaal haal ik mijn neus op voor witbier, maar het past verrassend goed bij dit visgerecht.(lees verder onder de foto)Afsluiten doen we met een selectie van citrusvruchten, een sorbet van vlierboesem en donkere chocolade, in de vorm van een - je raadt het al - visje natuurlijk. Dat je opeet met lepels, gemaakt uit plastic afval uit de zee. Want ook daar staat STORM voor. Ook de kartonnen dozen zijn voor 100 procent gemaakt uit gerecycleerd materiaal. En ze zijn ook nog eens ovenproof, dus veel makkelijker wordt het niet.