Afhalen bij Pegasus in Poperinge: eerlijke smaken staan voorop

Bert Recour van Pegasus in Poperinge. (Foto Het Lekkere Westen)
Bert Vanden Berghe

In navolging van het mythische dier Pegasus balanceert het gelijknamige restaurant in het hart van Poperinge knap tussen aardse smaken en hemelse producten. Wij konden het afhaalmenu testen.

Zeggen dat Bert Recour een hart heeft voor streekproducten is een understatement. Het brood is huisgemaakt met Sint-Bernardusbier, kazen zoekt hij in boerderijen dicht bij ons en tijdens het seizoen staan er steevast Poperingse hopscheuten op het programma. Met het aroma van hoppebellen ontwikkelde hij ook zijn eigen gin: Gin’Ops.

De king krab dresseert niet alleen mooi, maar is ook heel lekker. (GF)
De king krab dresseert niet alleen mooi, maar is ook heel lekker. (GF)

Bestellen gaat vlot, de levering al evenzeer. Een snelle blik op het afhaalmenu leert dat verse seizoensgroenten voorop staan. Als voorgerecht laten we ons charmeren door een heerlijke vitello tonato met gemarineerde groenten en parmezaan. De kingkrab met zuiderse groentjes en lookboter is evenzeer niet te versmaden. Het oogt ook perfect op je bord. Kalfsstoofpot met lentegroentjes en heerlijke gratinaardappelen staan op het hoofdmenu, al is de verse tarbot in een jus van langoustines nog een grotere schot in de roos aan tafel.

Het dessert is to die for. (GF)
Het dessert is to die for. (GF)

Afsluiten doen we met een zogeheten ‘ode aan de chocolade’. De lofzang hoort toe aan de chef, want die brengt een mooie diversiteit aan chocolade op het bord, met dank aan onder meer de kleine stukjes cacao. Meteen ontdekken we het grootste plezier aan dergelijke gerechten afhalen: schaamteloos je bord uitlikken. Voor het dessert met mierzoete hoeveaardbeien, mascarpone en stukjes pistachecake gaan we met plezier ook nog eens ter plekke. Het eindresultaat is meer dan positief: verwacht een eerlijke keuken. De slogan van Bert liegt er niet om: het is beter om goed te zijn dan origineel. Smaak staat hier duidelijk voorop. Er wordt eerder geïnvesteerd in goeie producten dan tierlantijntjes. Zo hebben we het graag.

Ook leuk: naast het restaurant hebben Bert en zijn vrouw Inge Carbon ook een eigen hotel. In Hotel Recour staan romantiek en kwaliteit voorop. Zonder meer de trip naar Poperinge waard straks!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier