Afhalen bij d’Afspanning: smaken die verrassen

Joost Meire en Heidi Dewitte zorgen ook in deze tijden voor een voortreffelijk menu. (Foto Davy Coghe)
Bert Vanden Berghe

Sfeer, stijl en smaak staan voorop in d’Afspanning in Beernem. Sinds kort kan je dat ook in huis halen, met dank aan hun afhaalgerechten. Wij lieten ons

charmeren én verrassen door het afhaalmenu.

Al acht jaar is d’Afspanning een begrip in Beernem en omstreken. In het voormalige koetshuis, dat qua interieur nog heerlijk authentiek aanvoelt, word je warm onthaald door gastvrouw Heidi Dewitte en chef-kok Joost Meire. Die laatste verdiende zijn strepen in heel wat toprestaurants en brengt de Frans-Belgische keuken met een twist. Producten uit het Brugse Ommeland staan steevast hoog op zijn lijstje. Regelmatig prijst hij die ook aan, zoals momenteel onder meer de Vesper Swan van de Brugse Gin Club.

Bestellen is supermakkelijk, het afhaalmenu en de gerechten vind je op hun website, Facebook en Instagram. In het begin van de week verschijnt het online, afhalen kan op afspraak van donderdag tot en met zaterdag. Ook hier is de duidelijkheid een troef. Ons afhaalmenu start met een quinoasalade met oosterse specerijen en koriander, met daarbovenop gerookte kippenfilet. Geen fijn plakje, maar wel een rijkelijke portie. Een hele goeie binnenkomer die ook nog eens heel fris is van smaak. Als hoofdgerecht laten we ons charmeren door de koolvis, met een korst van peterselie, look en mosterd. Samen met de aardappelen even kort in de oven en klaar. De aardappelen lijken kruiding te missen, maar als we er de garnalensaus (met garnaaltjes en bloemkool) bij proeven, is meteen duidelijk waarom. We worden getrakteerd op een stevig smaakbommetje. Pittig qua kruiding, maar on point.

Al zijn we ondertussen goed gevuld, toch slaan we een huisgemaakt dessert niet af. De pana cotta zit in twee plastic potjes die weinig vrolijk ogen. De rabarbercompote en de crumble krijgen we er apart bij. Vlak voor het serveren heel makkelijk en simpel af te werken. Ook hier hebben we ons laten misleiden, het dessert is niet te versmaden. De compote, mierzoet maar heerlijk, mogen ze wat ons betreft apart verkopen. En wie verzot is op huisgemaakte desserts, moet zich zeker ook eens wagen aan de zelfgemaakte advocaat (let wel, op is op!). We keren graag terug.

d’Afspanning

Bloemendalestraat 2 in Beernem.

Het afhaalmenu en de afhaalgerechten vind je

elke week op Instagram

(@afspanningbeernem), Facebook (d’afspanning Beernem) of de website www.afspanning.be. Bestellen kan ook telefonisch op 050 68 38 87.

Meer adressen op

www.hetlekkerewesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier