Kortrijk De favoriete restaurants van Dave Martijn

2018 was opnieuw een boerenjaar voor Dave Martijn en zijn kompanen van Goose. Ze stelden hun nieuwe liveshow Goose Nonstop voor op Pukkelpop - te koop op vinyl voor onder de kerstboom - en bouwden in Kortrijk een oude garage om tot studio, waar ze in 2019 volop nieuwe muziek zullen maken. Tussendoor vult gitarist/toetsenist Dave zijn maag in deze adresjes.

Ode aan de lukken

Bert Vanden Berghe

Te veel stress tijdens de eindejaarsperiode? Dan is het hoog tijd om terug te grijpen naar een beproefde, nooit falende, stressvrije én West-Vlaamse traditie: die van de lukken. De lekkere boterwafels die vroeger dienden als geschenk voor familie én als geluksbrenger voor het nieuwe jaar. En met een fles elixir erbij, is het feest verzekerd. Een verdiende ode aan de lukken dus, én aan de lukkenbakkers.

Westouter De favoriete restaurants van Martin Bacquaert

Wijnbouwer Martin Bacquaert heeft met Entre-Deux-Monts in Westouter een van de grootste wijndomeinen van het land. Paradepaardjes zijn de feestelijke bubbels Bacquaert Brut en Wiscoutre, die als een van de eerste Vlaamse mousserende wijnen een zilveren medaille in de wacht sleepte tijdens een internationale wedstrijd in Dijon. Voor zijn favoriete adresjes blijft hij echter in eigen streek.

Ritme Negre 2014

De wijntip van Gido Van Imschoot is deze week de Ritme Negre 2014, Priorat, Spanje.

Roeselare Rodenbach Grand Cru

De biertip van Philippe Verhaest is deze keer Rodenbach Grand Cru van Brouwerij Rodenbach.

Wervik De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere

Sinds maart dit jaar is Tieltenaar Joris Vande Vyvere provinciaal voorzitter van de Boerenbond in West-Vlaanderen. Het is dan ook logisch dat de landbouwer kiest voor adresjes die lokale producten hoog in het vaandel dragen. Die vindt hij niet alleen in zijn thuisstad Tielt, waar hij vanaf volgend jaar trouwens CD&V-schepen wordt, maar ook in Wervik en Izegem.

Varsenare De favoriete restaurants van Stéphanie Meire

Ondertussen is het alweer 15 jaar geleden dat de Brugse Stéphanie Meire zich kroonde tot Miss België. Daarop volgde een mooie mediacarrière, onder meer als actrice in de soaps Wat Nu Weer?! en Familie en als presentatrice van Puzzeltijd op VTM en van enkele belspelletjes. De laatste tijd legt ze zich meer toe op haar twee kinderen, maar nu en dan doet ze nog presentaties en modellenwerk.

Gullegem Brouwerij Biermaekers

De biertip van Philippe Verhaest is deze keer de Bux Brown van Brouwerij Biermaekers.

Vlissegem De favoriete restaurants van Kevin Major

De stem van Kevin Major zal je wellicht al gehoord hebben tijdens de radiojournaals op Studio Brussel en MNM, maar de Oostendenaar producet ook zelf muziek onder de naam Major K en is oprichter van het platenlabel Flash Forward Presents waarmee hij feestjes organiseert in Antwerpen. Hij woont nu dan wel in de Sinjorenstad, maar om een lekker hapje te eten keert hij graag terug naar West-Vlaanderen.

De favoriete restaurants van Alex Mottrie

Vlaanderen leerde Alex Mottrie kennen in het Vier-programma 'Topdokters' als hoofd Urologie van het O.L.V.-ziekenhuis in Aalst en gastprofessor aan de universiteit van Gent en Orlando. Hij is bovendien CEO van innovatiecentrum Orsi Academy en leert in die hoedanigheid dokters van over de hele wereld met robots opereren. Als geboren Ieperling keert hij graag terug naar de provincie, bijvoorbeeld om een hapje te eten.