La vie en rose

Redactie KW

Rood en roze zijn dé modetinten van het voorjaar, maar ze hebben ondertussen ook al ons interieur veroverd. In februari de liefdesmaand worden ze passioneel met elkaar verbonden.

Gezellig – Leven op een roze wolk

Rood en roze met elkaar mixen, was vroeger een regelrechte vloek. Maar op vandaag kan en mag alles, dus heeft de lifestylewereld de twee tinten in haar mode- en woontrends omarmd. Meer nog, dit jaar zijn beide liefdeskleuren samengesmolten in een wirwar van patronen en motiefjes. Samen met schakeringen van fuchsia, bordeaux, lila en paars zorgen ze voor een pittige en passievolle woning, waar alles mogelijk is…

Mix & Match – Speelse mengelmoes

La vie en rose

Dat we anno 2018 niet meer aan één stijl gebonden zijn, bewijst de bekende Nederlandse interieurstudio Pols Potten, die een caleidoscopische voorjaars-collectie op de markt bracht. Van romantische barokkandelaars tot kleurige krukjes in popartstijl… Laat je maar eens goed gaan bij de inrichting van je interieur en geef het een speels en kleurrijk kantje!

Fleurig – Zeg het met bloemetjes…

La vie en rose

Bloemen en planten in het interieur zijn tegenwoordig een hype. Je vindt ze niet alleen in vazen en plantenbakken, maar ook als prints op diverse meubels en woonaccessoires. Zo is de bloemenfauteuil niet alleen populair in de Engelse landelijke stijl, maar krijgt hij ook een verdiend plaatsje in een modern interieur. Door zijn majestueuze vorm heeft deze stoel ook een zekere sierlijkheid, die nog eens beklemtoond wordt door de vele bloemenprints. En jawel, ook hier worden rood en roze perfect gecombineerd. Om heerlijk in weg te dromen…

Uniek – In de voetsporen van Cleopatra

La vie en rose

Met deze originele sofa voel je je meteen de koning(in) te rijk! De Egyptische designer Karim Rasheed ontwierp deze moderne stoel voor het Canadese interieurmerk Nienkämper, waarmee hij terugkeert naar de tijd van zijn voorvaderen: de piramides. Het ‘omgekeerde’ meubel symboliseert de menselijke levensloop, waarbij alles kan en mag. Het verleden krijgt daarmee een unieke toekomst.

Zelfgemaakt – Ontwerp je eigen behang

La vie en rose

Bezorgt de winter jou een koud gevoel? Dan is er slechts één oplossing: weg met de kale ruimtes! De romantiek viert hoogtij en dus krijgt alles een rood tintje. Dat geldt niet alleen voor je meubels en accessoires, maar ook voor de muren en deuren. Meer nog, je kan zelfs je eigen behang ontwerpen! Kies een mooi natuurbeeld of een schattig familiekiekje en laat dat online omtoveren tot een ultragrote afbeelding die je als behang kan gebruiken. Zo heb je meteen een liefdevolle woonomgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier