Wie zegt dat chocopasta per definitie van Nutella moet zijn? Julia uit Zoutenaaie bewijst dat je die perfect zelf kan maken. "Waar ik het recept vond, weet ik zelf niet meer. Ik maak deze choco al zolang ik me kan herinneren", vertelt ze. "Moeil...

Wie zegt dat chocopasta per definitie van Nutella moet zijn? Julia uit Zoutenaaie bewijst dat je die perfect zelf kan maken. "Waar ik het recept vond, weet ik zelf niet meer. Ik maak deze choco al zolang ik me kan herinneren", vertelt ze. "Moeilijk is het recept niet en speciale ingrediënten heb je er ook al niet voor nodig. Je moet gewoon goed de stappen volgen, dan kan er weinig fout lopen.""Natuurlijk smaakt deze chocopasta anders dan de klassieke choco uit de winkel, maar mijn kleinkinderen zijn er in elk geval verzot op. Als ik geen potje voor mezelf aan de kant hou, heb ik zelf geen kans om te proeven", lacht ze.voor enkele potjes choco100 gram melkchocolade100 gram fondantchocolade1 ei5 eetlepels suiker1 pakje vanillesuiker125 gram boter of margarine (op kamertemperatuur)halve kop melkLaat de chocolade in de melk smelten op een zacht vuurtje. Pas op dat de chocolade niet verbrandt.Voeg de suiker toe en meng alles mooi door elkaar.Voeg nu de zachte boter toe. Mix alles goed.Nu pas mag het volledige ei erbij. Mix alles opnieuw heel goed gedurende enkele minuten.De chocopasta kun je over de potjes verdelen. Laat die nog wat afkoelen voor je de deksels erop legt.De pasta bewaar je best in de koelkast.