In stijl in Kopenhagen

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Tweewekelijks tipt ze hier haar favorieten.

Deense fifties

In het trendy Quartier Latin is de kans groot dat je bij het inchecken in boetiekhotel SP34 even helemaal niet meer naar buiten wil komen. De Deense architect en ontwerper Morten Hedegaard signeerde de inrichting en stijl van het strakke én knusse hotel. Kamers met rustgevende grijstinten, fris wit linnengoed, meubels in Deense stijl uit de jaren 50 en zelfs een vintage inhousecinema. Een hotel met ademruimte en een ingetogen, verfijnde luxe.

www.brochner-hotels.com/hotel-sp34

In stijl in Kopenhagen

Voor anker

Dreamy destinations? Ze bestaan echt. Absolute favoriet in Kopenhagen én net geopend: het Kaj Hotel. Een intiem en exclusief logeeradres op het water in de haven, tegenover The Royal Playhouse. Overnachten doe je hier duurzaam, uniek én alleen, want het drijvende hotel telt slechts één (!) hotelkamer. Eigenaars Barbara en Toke bouwden het Kaj Hotel volgens dezelfde principes als hun eigen woonboot, met gerecycleerde en overtollige materialen. Verliefd op het idee om dingen een tweede leven te geven. Logeren doe je hier met een mooi verhaal.

www.kajhotel.dk

In stijl in Kopenhagen

Hartje centrum

Slapen in het hart van Kopenhagens Meatpacking District, Kødbyen? Ontdek het recent gerenoveerde CPH Hotel. Op slechts 50 meter van het centraal station, met de hippe en creatieve Vesterbrowijk aan de ene kant, het stadscentrum aan de andere kant. Of op 20 minuten van de luchthaven. De mooie kamers inspireren in kleur en interieurstyling. En budgetvriendelijk vanaf 40 euro.

http://www.booking.comCPH Hotel

In stijl in Kopenhagen

De geur van koffie

Café Central is het favoriete koffiehuisje van de locals in de Deense hoofdstad. Genesteld in de charmante Tullinsgade, tussen Frederiksberg en Vesterbro. Een heerlijke plek, gezellig, levendig én klein. Met één hotelkamer boven de koffiebar lijkt het zo een setting uit een geweldige film. Tijdig reserveren is hier van tel.

www.centralhotelogcafe.dk

In stijl in Kopenhagen

Nachtje brouwerij

De iconische pakhuisgebouwen van de Deense Carlsbergbrouwerij zijn de setting van een verblijf in Hotel Ottilia. Met een uniek en historisch karakter logeer je hier in een viersterrenboetiekhotel. Alle kamers hebben een stoere industriële uitstraling met ruwe betonnen muren. Het hotel heeft indrukwekkende architectonische kenmerken behouden, waaronder 64 gouden schilden op de oostelijke gevel. Extra verwennerij gezocht? Deze maand opende het gerenommeerde AIRE Ancient Baths in de kelder van hotel Ottilia.

http://www.booking.com– Hotel Ottilia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier