Het weekendgevoel van Mario Goes: “Beginnen met het voederen van krokodillen”

Mario Goes is al sinds jaar en dag gepassioneerd door allerlei reptielen. (Foto Pieter Clicteur)
Redactie KW

“Mijn weekends starten net zoals mijn weekdagen: met het voeren van de vele dieren in ons opvangcentrum”, vertelt Mario Goes van SOS Reptiel. “Die van de krokodillen, gifslangen en vogelspinnen neem ik uit veiligheid voor de andere verzorgers voor eigen rekening.”

Reptielen zijn al meer dan tien jaar het leven van Mario en zijn enthousiasme wordt alleen maar groter. Net als zijn naambekendheid, al gaat Mario net als de leguaan in zijn handen vooral stilzwijgend op in zijn omgeving.

“De weekends zijn tegenwoordig plukkezot“, lacht hij. “Dat komt logischerwijs ook doordat de meeste vrijwilligers juist dan het makkelijkst beschikbaar zijn, net als de mensen die een dier komen binnenbrengen. Bovendien zitten we ook volop in de verbouwingen. Iets als een bassin voor nijlkrokodillen timmer je ook niet snel in elkaar. En als de brandweer of politie belt voor een inbeslagname, sta ik ook meteen klaar. Of mensen die melden dat ze een beestje hebben gevonden op straat.”

Geeft hij ook voorrang: zijn zoontje. “Ik probeer op zondagmiddag steevast wat tijd vrij te maken voor hem, al is dat even onvoorspelbaar als het weer. Maar dan heb ik niet veel nodig. Hij wordt vijf jaar, dus is het vooral een wandeling, een kleine uitstap of eens naar het speelplein. Of hij komt meekijken naar het centrum. Sinds vorige week kan hij ook fietsen… Zien hoe hij dat zo trots doet, dáár schuilt voor mij het echte ontspannen weekendgevoel in.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier