Het weekend van Jason Slabbynck: in huis spelen

Jason Slabbynck: creatief in én uit huis. (Foto Fien Cools)
Redactie KW

Uit de band (en het raam springen): het typeert als geen ander Bruggeling Jason Slabbynck (31). Als architect, scenograaf en ontwerper van kunstinstallaties heeft hij naar eigen zeggen nooit een gebrek aan ideeën, maar wel aan tijd. In het weekend is dat niet anders. “Als mijn vriendin moet werken, dan werk ik ook door, maar dan aan een gezapiger tempo en met een muziekje erbij. Maar ik trek er net zo graag eens opuit. Wat fietsen of wandelen bijvoorbeeld, of een culturele uitstap. Al is het eigenlijk wel altijd gepland, niet echt spontaan. Als we gaan fietsen, dan nemen we ook al snel een picknick mee.”

En ook dan komen er vaak ideeën. De aard van het beestje, zeker? “De inspiratie sluipt er overal wat doorheen. Ik ben iemand die ook heel graag in boeken kijkt, of magazines over architectuur leest. Jawel, leest, dus niet alleen naar de prentjes kijkt. (lacht) Daar kan ik echt van opladen.”

Dat Jason tijdens het weekend oprecht kan genieten van de rust thuis, heeft veel te maken met de jarenlange verbouwingen. “Voor mij was dat een architecturale speeltuin. Ik stak zelf vaak de handen uit de mouwen, maar de verfijning liet ik aan een ander over. Eigenlijk bekijken we ons huis als een soort vakantiehuis. Zo’n plek waar je kan ontspannen, en het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Tijdens de lockdown zat ik graag thuis en dan vooral in de tuin. Toen kwam dat vakantiegevoel helemaal naar boven. Zalig!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier