Na twee weken powernaps en discodutjes zijn we bij KW Weekend ontwaakt uit onze zomerslaap om de regenboogzomer weer op te pikken. Fotograaf Titus Simoens haalde voor deze week Dalilla Hermans voor zijn lens en maakte een blauwe cover waarvoor we samen op avontuur gingen. Langs de Gentse dokken waar de oude bootkranen zij aan zij staan met de nieuwe koffiebars en de Cubaans aandoende oldtimers geparkeerd staan naast de met design ingerichte boten.

Een spannende ontmoeting, een vakantielief(je), dansen onder de sterrennacht

Het avontuur. De impulsiviteit. Onverwachte toevalligheden. Het zijn de dingen die ik vandaag het meeste mis. In de afgelopen twee weken had ik het geluk op reis te kunnen. Naar een groene zone met blauwe zee. Met de auto, mondmasker en een topvriendin. Eten, drinken, slapen, lezen en lachen. Meer moet een vakantie niet zijn. Of toch. Een tikkeltje leuke onvoorzienigheid. Een spannende ontmoeting, een vakantielief(je), dansen onder de sterrennacht... In 2020 zal het niet gebeuren. Nieuwsupdates op de smartphone doorprikken die dagdroom. Om de vijf minuten. Tot het verdict valt dat onze bubbel teruggeschroefd wordt naar vijf mensen in totaal. De harten van de singles in mijn omgeving, de bruidjes to be, de mensen uit de horeca en de cultuursector bloeden. Alweer. De ouders die hun kinderen niet kunnen zien doordat landsgrenzen en covid hen apart houden, de grootouders die hun kleinkinderen nog niet konden ontmoeten. Ze houden zich sterk. Terwijl anderen elkaar een perron afduwen of op een vliegtuig bijna op de schoot van een vreemde kruipen. Om op een strand te gaan liggen. Het leven gaat sowieso te snel. En al zeker als de pauzeknop staat ingedrukt. Als je wil knuffelen, kussen, dansen, naar het theater, festivals of de film wil gaan. Kunnen we samen opletten en dit ding bestrijden met ons gezond verstand? Ik begrijp dat het blauw van de zee lonkt. Maar er zijn andere manieren om op dit moment terug te lonken.

Na twee weken powernaps en discodutjes zijn we bij KW Weekend ontwaakt uit onze zomerslaap om de regenboogzomer weer op te pikken. Fotograaf Titus Simoens haalde voor deze week Dalilla Hermans voor zijn lens en maakte een blauwe cover waarvoor we samen op avontuur gingen. Langs de Gentse dokken waar de oude bootkranen zij aan zij staan met de nieuwe koffiebars en de Cubaans aandoende oldtimers geparkeerd staan naast de met design ingerichte boten. Het avontuur. De impulsiviteit. Onverwachte toevalligheden. Het zijn de dingen die ik vandaag het meeste mis. In de afgelopen twee weken had ik het geluk op reis te kunnen. Naar een groene zone met blauwe zee. Met de auto, mondmasker en een topvriendin. Eten, drinken, slapen, lezen en lachen. Meer moet een vakantie niet zijn. Of toch. Een tikkeltje leuke onvoorzienigheid. Een spannende ontmoeting, een vakantielief(je), dansen onder de sterrennacht... In 2020 zal het niet gebeuren. Nieuwsupdates op de smartphone doorprikken die dagdroom. Om de vijf minuten. Tot het verdict valt dat onze bubbel teruggeschroefd wordt naar vijf mensen in totaal. De harten van de singles in mijn omgeving, de bruidjes to be, de mensen uit de horeca en de cultuursector bloeden. Alweer. De ouders die hun kinderen niet kunnen zien doordat landsgrenzen en covid hen apart houden, de grootouders die hun kleinkinderen nog niet konden ontmoeten. Ze houden zich sterk. Terwijl anderen elkaar een perron afduwen of op een vliegtuig bijna op de schoot van een vreemde kruipen. Om op een strand te gaan liggen. Het leven gaat sowieso te snel. En al zeker als de pauzeknop staat ingedrukt. Als je wil knuffelen, kussen, dansen, naar het theater, festivals of de film wil gaan. Kunnen we samen opletten en dit ding bestrijden met ons gezond verstand? Ik begrijp dat het blauw van de zee lonkt. Maar er zijn andere manieren om op dit moment terug te lonken.