Grandioos Griekenland

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Wekelijks tipt ze hier haar favorieten.

At home

Tiggi Beach House ligt in het zuidoostelijke deel van Mykonos, op weg naar het afgelegen Tigani-zandstrand. Met een opwindend uitzicht op de Egeïsche Zee en de eilanden Naxos en Paros. De villa combineert traditionele Mykonische en Cycladische architectuur met een eclectisch en kleurrijk interieur, waar antiek en design het pad kruisen. Een huis met een levendige esthetiek, prachtige terrassen, een overloopzwembad en de grootsheid van de zee.

www.excellenceluxuryvillas.com

Zuiders minimalisme

Grandioos Griekenland
© Photography: Georg Roske

Geïnspireerd door de traditionele Griekse eilandarchitectuur bespeelt OKU Kos het ritme van de zuiderse slowliving, mindfulness en minimalisme. Een ontspannen escape aan het strand. De eigentijdse kubusvormige gebouwen en de verfijnde interieurstyling combineren ruwe en natuurlijke texturen met schoonheid, karakter en comfort. Elk detail is verrassend in de ontdekking. Een doordachte en unieke benadering van ruimte en tijd. Waar de balans van rust en vrijheid een verrijkend natuurlijk kader is, van zonsopgang tot zonsondergang.

www.okuhotels.com

Een berg luxe

Grandioos Griekenland

Op een imposante bergtop aan de voet van het Griekse Pindus National Park ligt het Grand Forest Metsovo-hotel. Genesteld in de natuur en met een panoramisch uitzicht op de charmante stad Metsovo. Herbronnen doe je hier met vijf sterren én de kracht van de locatie. Rust en afzondering zonder zorgen.

www.grand-forest.gr

Zalig weglezen

Grandioos Griekenland

Naast zijn legendarische plaats in de tijd, heeft Griekenland een esthetische schoonheid die tot op vandaag verleidelijk is in kleur en vormgeving. Tussen de witte en blauwe kleurenpracht van het eiland Santorini is Atlantis Books een must om te ontdekken. In een onwaarschijnlijke oase van authenticiteit zwenken boekenplanken vol literatuur. Met een terras dat uitkijkt over de Egeïsche Zee.

www.atlantisbooks.org

Momentum

Grandioos Griekenland

Langs de zilverblauwe Ionische Zee schuilt het Dexamenes Seaside-hotel tussen de ongerepte kustlijn en de lokale bevolking. De rustige westkust van de Peloponnesos omarmt de landbouw. Met watermeloenen, zonnebloemen, olijfgaarden, wijngaarden en citrusbomen die het platteland bekleden. En met een bewonderenswaardige architecturale vertaling van de Griekse handelsgeschiedenis. Het Dexamenes- boetiekhotel laat zijn gasten overnachten in een verlaten wijnmakerij uit 1920. Waar de nachten en de sterren geteld worden vanuit oude wijntanken.

www.dexamenes.com