Goddelijke glamping in Normandië

Genieten van een uitstapje naar de indrukwekkende Mont Saint-Michel. © Peter Soete
Peter Soete

Deze zomer gaan we met een beperkt gezelschap op reis. Wij probeerden het zelfs uit met drie generaties en verbleven in een luxueuze stacaravan op een schaduwrijke camping in het groen in Normandië. En dat viel heel erg mee.

Met twee volgeladen wagens gaat het richting camping Château Lez Eaux in Saint Pair sur Mer, op 535 kilometer van Oostende en op slechts 40 kilometer van de Mont Saint-Michel. Deze vijfsterrencamping heeft het allemaal: plaats voor eigen tenten en campers maar er zijn ook chalets en stacaravans, er zijn voorts een indoor- en outdoorwaterpark, tennis-, voetbal- en petanquevelden, een miniboerderij, een visvijver in het groen én een kasteel.

Wanneer we de stacaravan die Eurocamp ons ter beschikking stelt, zien en inspecteren, horen we bij de dames een grote ‘oef’. Blijkt dat onze caravan zeer luxueus is uitgerust en best wat ruimte biedt: drie slaapkamers voor telkens twee personen, een kleine badkamer met douche, een salon en een eethoek met keuken en een afzonderlijk toilet.

Fraai decor

Maar wat nog het meest kan bekoren, is het grote, met canvas overdekte terras. Er staat een grote tuintafel met zes stoelen, twee loungestoelen en twee ligbedden. Bovendien is het terras volledig omheind en afgesloten zodat de kleintjes er niet alleen opuit kunnen trekken. We merken onmiddellijk dat we veel te veel mee hebben van thuis maar wat hebben we, als camping-neofieten, echter niet bij? Proviand om onze kasten en koelkast te vullen.

Ons eerste kampeerexperiment was super

Dat wordt dus een snelle hap in het campingrestaurant naast de visvijver en het kasteel waar de campingeigenaar woont. Lekker maar niet om een week aan een stuk te eten. Het fraaie decor en de zachte zomeravond zorgen wel voor een instant vakantiegevoel.

Paradijs voor kinderen

De volgende ochtend wordt ons inlevingsvermogen al meteen hard op de proef gesteld. Het regent pijpenstelen wanneer we onder een paraplu stokbrood gaan kopen in de kruidenierswinkel op de camping. Hoe houden we in godsnaam twee peuters rustig op enkele vierkante meters? Doodeenvoudig door bij de buren te gaan. Net naast onze stacaravan is er een indoorwaterpark met glijbanen en waterspeelgoed voor de kleintjes en we zijn daar al snel enkele uren zoet mee. Tegen dan is het tijd om te lunchen en ‘s namiddags komt zowaar de zon erdoor. De springkastelen en speeltuinen op de camping zijn snel de favorieten van Vinz en Pippa terwijl ouders en grootouders hen gadeslaan vanop een bankje.

De volgende dag rijden we naar zee. Château Lez Eaux ligt slechts op vier kilometer van het mooie zandstrand van Kairon-Plage en het wordt een dag met een gouden randje. Spelen in het zand met emmertjes en schopjes, eens tot de zwembroek in zee stappen en dan gillend weer naar het warme zand rennen, smullen van frietjes en (kleine) mosselen, Pippa en Vinz én de volwassenen hebben het prima naar hun zin. En dat is eigenlijk de hele week zo. Zelfs een bezoekje aan de anders zo drukke Mont Saint-Michel verloopt rustig en gemoedelijk.

Aparte ervaring

Het is heerlijk toeven op het grote deels overdekte terras bij de luxueus ingerichte stacaravan.
Het is heerlijk toeven op het grote deels overdekte terras bij de luxueus ingerichte stacaravan.© Peter Soete

We ontdekken dat vakantie op een camping een heel aparte maar leuke ervaring is. Een vriendelijk woord, altijd een oogje in het zeil houden en andermans kinderen troosten na een valpartijtje wanneer de ouders niet onmiddellijk ter plaatse zijn. De campinggemeenschap heeft maar één doel voor ogen: zichzelf en de kinderen een leuke en ontspannende vakantie bieden tegen een betaalbare prijs en met het volle respect voor de privacy en veiligheid. Zijn we nu zelf campingaanhangers geworden na deze glampingervaring? Eigenlijk wel, want het was een superweek. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we ook houden van de luxe van een mooi hotel. Maar stuur ons twintig jaar terug in de tijd en dan kiezen we gegarandeerd voor een glampingverblijf bij Eurocamp

www.eurocamp.nl