In alle vestigingen van Floralux wordt er dierenvoeding verkocht, waardoor ze technisch gezien niet moeten sluiten. "Maar dit weekend sluiten we toch de deuren", aldus persverantwoordelijke Fien Ternest. "Het menselijke gaat hier voor op het financiële. Er wordt wel een minimum aan personeel ingezet in het weekend, omdat we werken met levend materiaal, met onder andere dieren die verzorgd moeten worden."

Vandaag zijn ze wel open. En vanaf maandag gaan de deuren opnieuw open. Maar Floralux neemt nu al maatregelen na intern overleg vanmorgen. "We vragen de klanten om zoveel mogelijk met Bancontact te betalen en zo weinig mogelijk cash. Klanten krijgen ook plastic muntjes, zodat ze geen muntstuk hoeven te gebruiken. Verder zijn de toiletten doorgaans betalend, maar nu is dat niet zo, zodat mensen de mogelijkheid hebben om hun handen te wassen." Ook handhygiëne van de medewerkers krijgt extra aandacht.

Daarnaast wordt er tussen de kassa's, telkens een lege kassa gelaten. Ook de karren worden ontsmet. "We voorzien een medewerker die aan de ingang die de kar voor elk bezoek ontsmet."

Er wordt niet uitgesloten dat vanaf volgende week Floralux wél open is tijdens het weekend. "We evalueren de situatie dag per dag en volgen uiteraard de maatregelen die opgelegd zijn door de overheid. Nu proberen we zoveel mogelijk mensen en medewerkers in te lichten." De maatregelen gelden overigens voor alle filialen van de keten.

In alle vestigingen van Floralux wordt er dierenvoeding verkocht, waardoor ze technisch gezien niet moeten sluiten. "Maar dit weekend sluiten we toch de deuren", aldus persverantwoordelijke Fien Ternest. "Het menselijke gaat hier voor op het financiële. Er wordt wel een minimum aan personeel ingezet in het weekend, omdat we werken met levend materiaal, met onder andere dieren die verzorgd moeten worden."Vandaag zijn ze wel open. En vanaf maandag gaan de deuren opnieuw open. Maar Floralux neemt nu al maatregelen na intern overleg vanmorgen. "We vragen de klanten om zoveel mogelijk met Bancontact te betalen en zo weinig mogelijk cash. Klanten krijgen ook plastic muntjes, zodat ze geen muntstuk hoeven te gebruiken. Verder zijn de toiletten doorgaans betalend, maar nu is dat niet zo, zodat mensen de mogelijkheid hebben om hun handen te wassen." Ook handhygiëne van de medewerkers krijgt extra aandacht.Daarnaast wordt er tussen de kassa's, telkens een lege kassa gelaten. Ook de karren worden ontsmet. "We voorzien een medewerker die aan de ingang die de kar voor elk bezoek ontsmet." Er wordt niet uitgesloten dat vanaf volgende week Floralux wél open is tijdens het weekend. "We evalueren de situatie dag per dag en volgen uiteraard de maatregelen die opgelegd zijn door de overheid. Nu proberen we zoveel mogelijk mensen en medewerkers in te lichten." De maatregelen gelden overigens voor alle filialen van de keten.