“Erger om slaag te geven dan er te krijgen”

© Boxing Stars
Bert Vanden Berghe

In ‘Boxing Stars’ op VTM stappen bekende Vlamingen in de boksring. Het is vooral uitkijken naar de wedstrijd tussen de twee powervrouwen Marie Verhulst en Natalia. Marie zag tijdens de vorige editie nog haar broer in de ring stappen. “Op training was ik na 17 seconden doodop.”

“Natuurlijk heb ik getwijfeld toen ze me dit vroegen. Ik zat net met mijn broer en vader aan tafel en die waren tot mijn verbazing net wel heel enthousiast. Ze vonden dat het iets voor mij was, omdat ik nogal een hevige kan zijn en volgens hen ook een doorzetter ben. Ik heb er een nachtje over geslapen, maar het feit dat mijn familie zo in mij geloofde en erop vertrouwde dat ik geen slaag zou krijgen, deed deugd. Ik kreeg dezelfde trainer als Viktor de vorige keer en dat zorgde al meteen voor een goeie band. Ik vond het overigens zelf minder erg om in die ring te stappen, dan Viktor daarin te zien. Wie van ons twee zou winnen als we tegenover elkaar zouden staan? Viktor weegt meer en is iets groter, terwijl ik iets pittiger ben, denk ik. Ik weet het niet, maar ik geef hem net iets meer kans.” (lacht)

Voor Marie was het stevig trainen. “Mijn conditie was bijzonder slecht voor ik begon, ja. Zo’n ronde in de boksring duurt 90 seconden en tijdens de eerste training was ik na 17 seconden al volledig op. Ik dacht dat ik van mijn sus zou draaien. Maar ik heb heel hard gewerkt en tegen het einde kon ik makkelijk vijf, zes rondes doorstaan.” Maar haar debuut in de boksring werd meteen een stevige binnenkomer. “Ik had op voorhand gezegd: please, niet tegen Natalia! Ik was heel zenuwachtig, sliep slecht toen ik hoorde dat het tegen haar was en de dagen voor de kamp was ik echt niet meer te genieten. Mijn beste vriendin heeft me vaak moeten oppeppen, want ik had niet zoveel zelfvertrouwen, puur van de zenuwen. In de ring was die stress gelukkig helemaal weg, was ik heel gefocust zelfs. Het enige wat ik wilde, was een sportieve match brengen. Ik heb nog nooit gevochten in mijn leven. Ik probeer elk conflict op te lossen door te praten. Dit was de eerste keer dat ik mijn vuisten moest gebruiken. Ik was heel blij dat ook Natalia er vooral een sportieve match wilde van maken. Als sport is boksen echt heel cool, al vind ik het eigenlijk erger om slaag te geven dan er te krijgen.”

Hoe het afgelopen is, zien we in de eerste aflevering van Boxing Stars. Marie is er naar eigen zeggen honderd procent voor gegaan. “Ik ben heel gezond beginnen te eten toen ik trainde, geen koekjes of taart, zodat ik fysiek zo sterk mogelijk stond. Na de wedstrijd zat ik nog zo vol adrenaline dat ik om vier uur ‘s nachts nog koekjes heb gebakken en ze opgegeten heb!”

‘Boxing Stars’, vanaf donderdag 29 maart om 20.35 uur op VTM.