“Er zullen altijd haters zijn”

Bert Vanden Berghe

Het veelbesproken ‘Temptation Island’ keert terug, met een koppel Kevin en Megane én een verleidster uit Oostende. Yana Daems (23) is al maandenlang een hot topic op sociale media en het ziet ernaar uit dat dat de komende weken niet zal minderen. De nagelstyliste belooft dan ook haar ‘favorietenrol’ waar te maken. “Ze zullen mij al meteen leren kennen, ja.”

“Ze hadden mij al twee keer gevraagd om deel te nemen, maar ik zag dat niet zitten, tot mijn oma mij toch kon overtuigen. Ik doe mee voor de experience en om er wat meer uit te halen, als model of influencer. Mijn oma wist ook dat dat mijn bedoeling was en ik steek dat ook niet weg”, klinkt het brutaal eerlijk.

Want laat één ding duidelijk zijn: Yana, die voor haar twintigste al een rits tattoos had en een borstvergroting onderging, is allesbehalve op haar mondje gevallen. “Ik ben heel rechtuit, ja. De mensen weten altijd wat ze aan mij hebben. Ik ga recht op mijn doel af.”

Een goeie eigenschap voor een verleidster. De Oostendse botste op het eiland op Kevin en Megane, die ze kent vanuit het uitgaansleven. “Ik heb ooit zelfs Megane haar nageltjes gedaan. Maar ik had op voorhand duidelijk gemaakt dat ik Kevin niet zou verleiden. Niet zozeer uit principe, nee. Ik ken hem gewoon al veel te lang. En natuurlijk ken ik hun reputatie als koppel.”

“Of ik spijt heb van mijn deelname? Nee, maar ik zou het niet opnieuw doen. Ik kan daar nog niet te veel over zeggen, maar niets is wat het lijkt. Er zal nog veel over geschreven worden, dat weet ik zeker. Al hoor ik soms ook absurde dingen passeren.” Zoals het gerucht dat ze niet de hele periode op het eiland is gebleven, wat ze uiteindelijk niet bevestigt noch ontkent.

“Laat ons zeggen dat er veel gebeurt in Temptation Island. Heel veel. Het begint al bij de voorstelling van de vrouwen in de eerste aflevering. Ik lach heel graag en zeg af en toe wel eens domme dingen, maar ik denk dat heel België mij wel meteen zal kennen”, glimlacht ze. En Nederland overigens ook, waar ze volgende week al te gast is in Bedroom Secrets, een bekende YouTube-show. “Of ik de invloed van het programma al merk? Absoluut. Heel wat mensen willen nu al met mij op de foto, zeker in het uitgaansleven, maar evengoed in de supermarkt. En de komende twee weken zit mijn agenda al vol met gratis behandelingen en afspraken. En straks ga ik volop aan het sporten. Wat precies ben ik nog volop aan het uitvlooien, maar het is de bedoeling om helemaal sterk en scherp te staan voor eventuele fotoshoots bij samenwerkingen.” En om critici een peer te verkopen? (lacht) “Ik krijg veelal positieve reacties en de negatieve lees ik eigenlijk niet. Er zullen nu eenmaal altijd haters zijn. Daar trek ik mij niets van aan. Integendeel.”

‘Temptation Island’, vanaf donderdag 1 februari om 20.35 uur op Vijf.