Elise uit Zwevezele volgt voedings- en dieetleer. "We leren recepten omzetten naar een gezondere variant", vertelt ze. "En dat kan ook perfect met dessertjes. Het beste is als je voor dit recept mascarpone light g...

Elise uit Zwevezele volgt voedings- en dieetleer. "We leren recepten omzetten naar een gezondere variant", vertelt ze. "En dat kan ook perfect met dessertjes. Het beste is als je voor dit recept mascarpone light gebruikt, maar dat wordt helaas niet meer verkocht."Koken doet Elise al heel lang. "Toen ik pas vijf jaar was, keek ik al bij mama mee in de potten en hielp ik waar ik mocht. Ook nu kook ik thuis soms. Ik neem die taak dan over van mijn mama, want eigenlijk doet ze dat niet zo graag", lacht Elise.voor vier personen250g mascarpone6 droge koekjes (speculaas, petit-beurre, lange vingers...)3 eidooiers75g suiker250g gemengd rood fruit (vers of diepvries)Laat het rood fruit ontdooien als je diepvriesfruit gebruikt.Klop de eidooiers en de suiker tot een dikke witte massa.Meng die massa met de mascarpone.Verdeel een beetje van de mascarponecrème over vier glazen.Lepel er wat fruit over en bestrooi met een laagje verkruimelde koekjes.Herhaal dat. Eindig met een laagje mascarponecrème.Werk af met wat grotere kruimels, een framboos en een lange vinger.