“Dit jaar geen kerstboom”

Nancy Boerjan

Onze tuinman Angelo Dorny verhuist en verbouwt dit jaareinde, en zal dus tot zijn grote spijt voor één keertje geen kerstboom in huis kunnen halen. Maar hij hoopt Nieuwjaar in zijn nieuwe stek te kunnen vieren.

Hoe vier jij kerst en Nieuwjaar straks?

“We brengen de feestdagen meestal met onze families door, we zijn sowieso ‘familiemensen’. Het voorbije jaar is mijn vader ziek geworden, hij verblijft nog altijd in het UZ Gent om er te revalideren. Maar tijdens de feestdagen mag hij naar huis komen, dus het zal ongelooflijk deugd doen om nog eens allemaal samen te zijn en gewoon samen te kunnen genieten van het leven.”

“Het worden ook rustige feesten, want voor de rest gaat het er bij ons al zot genoeg aan toe. We zitten middenin verbouwingen en dat brengt enorm veel drukte met zich mee. Ik hoop in elk geval dat we Nieuwjaar in ons nieuwe huisje zullen kunnen vieren.”

Ben je een uitgesproken feestneus?

“Eigenlijk wel! Ik ben vooral een kerstfanaat. Ik hou echt van de kerstperiode en de hele sfeer errond. Ik kan die tijd niet lang genoeg rekken. Eind november staat mijn kerstboom er normaal al, jammer genoeg niet dit jaar dus als gevolg van het verhuizen. Maar kaarsjes en lichtjes zullen er toch wel weer zijn.”

“Het zal ongelooflijk deugd doen om nog eens gewoon allemaal samen te kunnen genieten”

Een bijzondere kerstherinnering?

“Het millenniumfeest bij mijn oom en tante die sinds vorig jaar naar Spanje zijn verhuisd. Ik was zelf pas tien toen, maar ik herinner me dat feest omdat toen echt de héle familie er verzameld was, mijn oma leefde ook nog. Ik vraag me nog altijd af hoe al die mensen in één huis zijn geraakt. Het was een superplezant feest.”

Geef je graag cadeautjes?

“Ik heb er niks op tegen, maar bij mij mondt het helaas elke keer uit in pure last minute stress. Ik ben een ramp op dat vlak. En elke keer neem ik me voor om het volgend jaar beter te plannen.”

“En zelf geef ik graag tips over wat ik graag krijg. Verrassingen zijn leuk, maar ze kosten toch ook veel geld… Dus toen mijn ouders vorig jaar mij uitlootten, heb ik hen gezegd welk servies ik wilde. En dat heb ik gekregen.” (lacht)

Jouw plannen voor 2018?

“Ik werk aan een nieuw tuinboek dat in oktober uitkomt. Ons magazine De tuin op tafel gaat het vijfde jaar in, en ik blijf graag verder experimenteren op YouTube en andere onlinekanalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier