De zomerjurk van Greet Verleye

© Benny Proot
Redactie KW

Een jurk waar tal van mooie herinneringen aan vastzitten, aan die keer dat ze aan de arm van haar oudste zoon door Rome flaneerde, of aan die zalige barbecue in Toscane… Greet Verleye hoeft geen moment te twijfelen over haar favoriete zomerjurk.

Greet Verleye (49) runt sinds vier jaar haar eigen communicatie- en pr-bureau vanuit Brugge. Haar lievelingsjurk is er een gemaakt uit zijde, want Greet heeft een zwak voor mooie en natuurlijke stoffen. “Ik tikte de jurk zes jaar geleden op de kop tijdens een uitverkoop. Ik ga doorgaans voor kleding waar ik meteen voor val. En dan heb ik daar soms wel wat geld voor over, maar als het even kan, koop ik die natuurlijk het liefst voor een prijsje of tweedehands. Dat hoeven geen grote merken te zijn, al zit je met een voorkeur voor kwaliteitsvolle stoffen algauw in de duurdere prijsklasse”, vindt ze.

Haar kleerkast toont een eigen stijl. Ze ziet er graag stukken met een meerwaarde in hangen, en… veel bloemenprints. “Ik bewonder mijn mama onder meer omdat ze een kei is in bloemen kweken, terwijl ik helaas geen groene vingers heb. Ik denk dat ik dat probeer te compenseren door in mijn kleding altijd wel ergens een bloemetje mee te dragen”, lacht ze.

“Ik heb geen groene vingers, maar dat compenseer ik met veel bloemenprints in mijn kleerkast”

Voor haar job past Greet zich graag aan aan de gelegenheid of zelfs huisstijl van het merk of de organisatie die ze vertegenwoordigt. “Voor een presentatie voor een natuurvereniging droeg ik bijvoorbeeld een jurk met schildpadjes. Of ik zoek een juweeltje dat bij het thema past. Dat geeft net dat tikkeltje extra.”

Jurk of broek, het maakt volgens haar weinig uit. “Al heb ik me tijdens een meeting met een Italiaans gezelschap ooit flink underdressed gevoeld. Ik dacht dat het om een informele bijeenkomst ging en had een jeans met wijde pijpen en een bloesje aangetrokken. En daar stond ik dan wat ongemakkelijk te wezen tussen uiterst chic uitgedoste dames.”

Het belang van de juiste outfit kreeg ze mee van haar eerste werkgever, de Gentse professor emeritus Els De Bens. “Zij kwam altijd stijlvol en elegant voor de dag, daar kon ik echt van genieten. Onlangs zag ik haar terug, en zelfs nu ze al wat ouder is, liep ze er piekfijn verzorgd bij. Ik vind dat klasse.”

Maar niet alleen in haar job vindt Greet kledij belangrijk: “Wat ik draag, bepaalt voor een stuk hoe ik me voel, of zelfs mijn humeur. Van mijn favoriete zomerjurk word ik steevast gelukkig. Ze draagt intussen zoveel mooie herinneringen mee.” En zo heeft ze er wel meer intussen, maar “eigenlijk koop ik helemaal niet zóveel — al zou mijn man dat betwisten”, lacht ze. “Alleen kan ik geen kledij weggooien, gewoon omdat ik er zo gehecht aan geraak. En dan heb je op den duur wel een mooie verzameling.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier