De werkplek van Philip Boey

Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Binnenkijken bij ondernemende en creatieve West-Vlamingen doen we deze week bij Philip Boey.

Wie is Philip Boey?

Philip Boey is 39 jaar. Hij groeide op in Bredene, maar woont nu met zijn gezin in Oostduinkerke. Hij heeft twee dochters – Hannah (16) en Lisa (14) – met zijn vrouw Christine Steen (45).

Hij studeerde elektromechanica en werkt via Arcadis als technisch tekenaar bij Eandis. Drie jaar geleden vatte hij de studies digital arts and entertainment aan, maar die waren te hoog gegrepen.

Hij is geboeid door poëzie, politiek en geschiedenis, en dan vooral door de rol die de verscheidene godsdiensten daarin speelden.

Philip zingt en speelt gitaar bij Just As June, Riverside Circus en Shakin’ Strings. Vier avonden per week repeteert hij en waar mogelijk pikt hij graag een rockconcert mee met zijn tienerdochters.

Het ideeënboek

De werkplek van Philip Boey

“Ik heb altijd een boekje bij waarin ik al wat in mij opkomt, neerpen. Dat gaat van gedichten tot ideeën voor nieuwe songteksten of zelfs scenario’s voor kortverhalen. Niet alleen in het Engels, maar ook dikwijls in het Nederlands of het West-Vlaams. Ook mijn gsm staat bol van de notities, maar ik vind het nog altijd leuker om een balpen vast te nemen. Ik droom ervan om een boek te schrijven, maar daar ben ik voorlopig te onzeker voor.”

De Gretsch gitaar

De werkplek van Philip Boey

“Vroeger kocht ik altijd tweedehands instrumenten. Mijn eerste nieuwe elektrische gitaar deed ik mezelf pas op mijn dertigste cadeau. Daar had ik toen tien jaar lang voor gespaard. Vandaag heb ik acht gitaren en die hebben elk een eigen verhaal, of zelfs een ziel. Deze zag ik in een muziekwinkel in Parijs en ik was er op slag verliefd op. Ze klinkt heel rauw. Zoals in de jaren vijftig, de beginjaren van de rock-‘n-roll.”

De Beatles verzamelbox

De werkplek van Philip Boey

“Ik speel al muziek sinds mijn zestiende, maar ik heb een foto waarop ik als peuter met een hoofdtelefoon op naar een Beatles-plaat sta te luisteren. Ik had vroeger altijd discussies met mijn vader zaliger. Muziek was het enige wat ons bond en hij heeft me heel veel bands leren kennen. Wanneer ik nieuwe nummers schrijf, denk ik dikwijls aan Beatles-arrangementen. Ik stel mij dan de vraag wat zij ervan zouden vinden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier