Ik ben niet opgegroeid in een milieu waar de Vlaamse of een andere chauvinistische feestdag wordt gevierd. 11 juli is vooral de verjaardag van een ex-lief, de vlag en haar symbool maken me niet blij of trots, integendeel. Zie ik ze ergens aan een gevel wapperen bekruipt me eerder een ander gevoel. Staat de vlag wel nog voor het vieren van een identiteit of eerder voor het uitsluiten van bepaalde mensen van die identiteit?

Het is dat gevoel dat Noortje en Jasper perfect weten te vangen én aan te pakken met hun nieuwste project. Noortje Palmers is de fotograaf van dienst voor het gele nummer in onze Regenboogreeks. Samen met haar creatieve partner maakte ze negen aangepaste versies van de Vlaamse Leeuw. Om de vlag terug te claimen van de rechtse partijen en ze opnieuw symbool te maken voor álle Vlamingen. Een divers Vlaanderen met allerlei geaardheden, buitenlandse roots, mensen met een beperking, een muzikale achtergrond of gewoon bierliefhebbers...

De laatste en negende vlag is een overkoepelend exemplaar en hun voorstel voor een nieuwe inclusieve vlag. Eentje met de leeuw en een hart, in plaats van een gevlamde tong. Het is in die vlag dat we ons coverkoppel Hakim en Jolien wikkelden. Een duo dat niet alleen symbool staat voor een divers Vlaanderen anno 2020, maar evengoed voor de liefde. Die liefde kleurt deze week knalgeel, anno 2020 heeft ze gewoon alle kleuren van de regenboog.

Ik ben niet opgegroeid in een milieu waar de Vlaamse of een andere chauvinistische feestdag wordt gevierd. 11 juli is vooral de verjaardag van een ex-lief, de vlag en haar symbool maken me niet blij of trots, integendeel. Zie ik ze ergens aan een gevel wapperen bekruipt me eerder een ander gevoel. Staat de vlag wel nog voor het vieren van een identiteit of eerder voor het uitsluiten van bepaalde mensen van die identiteit? Het is dat gevoel dat Noortje en Jasper perfect weten te vangen én aan te pakken met hun nieuwste project. Noortje Palmers is de fotograaf van dienst voor het gele nummer in onze Regenboogreeks. Samen met haar creatieve partner maakte ze negen aangepaste versies van de Vlaamse Leeuw. Om de vlag terug te claimen van de rechtse partijen en ze opnieuw symbool te maken voor álle Vlamingen. Een divers Vlaanderen met allerlei geaardheden, buitenlandse roots, mensen met een beperking, een muzikale achtergrond of gewoon bierliefhebbers... De laatste en negende vlag is een overkoepelend exemplaar en hun voorstel voor een nieuwe inclusieve vlag. Eentje met de leeuw en een hart, in plaats van een gevlamde tong. Het is in die vlag dat we ons coverkoppel Hakim en Jolien wikkelden. Een duo dat niet alleen symbool staat voor een divers Vlaanderen anno 2020, maar evengoed voor de liefde. Die liefde kleurt deze week knalgeel, anno 2020 heeft ze gewoon alle kleuren van de regenboog.