De beste restaurants volgens Frederik Serruys

Redactie KW

Frederik Serruys, directeur van Unizo West-Vlaanderen, aarzelde om zijn vier restauranttips te geven omdat Unizo heel veel leden heeft met een lekkere keuken. “Ik ga zeker mensen vergeten die een vermelding waard zijn, maar de zaken die ik opnoem, zijn zaken waarvan ik ook de uitbaters persoonlijk goed ken. Aangezien ik in Brugge woon, zijn mijn favorieten dan ook van hier.”

Fietsende kok

De beste restaurants volgens Frederik Serruys
© Benny Proot

“Ik ga bijzonder graag naar Rock-Fort aan de Langestraat in Brugge. Kok Hermes is naast fietsliefhebber ook een schitterende kok. Peter zorgt ervoor dat iedereen fantastisch goed bediend wordt. Heerlijke lunch. Sterrenniveau, maar toch hangt hier een relaxte sfeer. Je kunt er ook aan de bar heerlijke tapa’s eten met een lekker glas wijn. Altijd leuk om nog eens binnen te springen na een lange werkdag.”

www.rock-fort.be

Brasseriesfeer

De beste restaurants volgens Frederik Serruys
© Benny Proot

Bij Brasserie Raymond op de Eiermarkt in Brugge zit je aan de ene kant naast toeristen en aan de andere kant hoor je Brugs spreken. Er hangt een typische brasseriesfeer die je niet vaak vindt in Brugge. Het is er altijd druk, maar toch word je fantastisch goed bediend. Ze hebben een heerlijke wijnkaart en typische Vlaamse en Franse gerechten. Ze vinden altijd een tafeltje voor mij en dat is leuk als je onverwacht nog binnenvalt.”

www.brasserie-raymond.be

Vakantie in eigen stad

De beste restaurants volgens Frederik Serruys
© Benny Proot

“De Passage in Brugge straalt authenticiteit uit. Joke is een fantastische gastvrouw en Reinart leidt de authentieke Vlaamse keuken. Ze doen het onmogelijke om hun gasten te plezieren en wringen zich in bochten om nog een tafel vrij te maken als ik onverwachts binnenval. Door de vele toeristen krijg je er ook een soort vakantiegevoel in eigen stad. Authentieke Vlaamse gerechten, maar ook leuk voor een pint aan de bar.”

www.passagebruges.com

Lunch én koffie

De beste restaurants volgens Frederik Serruys

“Als directeur van Unizo West-Vlaanderen ben ik ook heel vaak op stap in de rest van de provincie. Dan is het leuk om ook elders een paar goede adressen te kennen voor een lunch of een koffie. Zo is Botero in Kortrijk een zeer leuk adres voor een correcte en vlotte lunch. Je wordt altijd snel bediend en het is er zeer verzorgd. Voor een koffie ga ik graag naar Viva Sara, eveneens in Kortrijk, op de Grote Markt.”

www.botero.be