De beste restaurants volgens Bavo Vanden Broeck

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Voor Bavo Vanden Broeck, directeur van Festival Dranouter, zijn het drukke dagen. Vandaag gaat ‘zijn’ festival van start, met op de affiche onder meer toppers als Gregory Porter, Bazart en Doe Maar. Het muziekfestijn in de Westhoek is ook bekend voor zijn vele lekkere foodtrucks.

Ook Bavo kan genieten van culinaire verwennerij en dan kiest hij in West-Vlaanderen voor deze adresjes.

Mooie brasseriekaart

De beste restaurants volgens Bavo Vanden Broeck

“Het restaurant van Muziekcentrum Dranouter in Dranouter heeft een mooie brasseriekaart en altijd enkele seizoenssuggesties op het bord. Chef Sander heeft een portie rock-‘n-roll aan de keuken toegevoegd en gastvrouw Marleen zorgt altijd voor een gezellige sfeer. Meestal twijfel ik hier tussen de chili con carne en de mixed grill en daar neem ik dan meestal het bier van de maand van een of andere lokale brouwerij bij.”

Onthaasten op terras

De beste restaurants volgens Bavo Vanden Broeck

“Als ik ga lunchen met gasten dan trek ik meestal naar De Bralle. De zaak in de oude smisse van Dranouter is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde. Chef/schoonbroer Pieter en gastvrouw/schoonzus Salima hebben een van de gezelligste zaken van Heuvelland. In de zomer is hun terras een van de mooiste plekken om te onthaasten. Wie tijd heeft voor een voorgerecht moet zeker de mergpijpjes proberen.”

Hightechkookkunst

De beste restaurants volgens Bavo Vanden Broeck

“Mijn vrouw nam me een tijdje terug mee naar De Vinke in Westouter. Ze gaat er regelmatig met een vriendin lunchen en kwam altijd lovend thuis. Voor 24,50 euro heb je er een lunch met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert van zo’n hoog niveau dat je verbaasd bent dat de klanten er niet in rijen aan staan te schuiven. Ze combineren verse seizoensproducten met hightechkookkunst. De borden zien er ook nog eens schitterend uit.”

Vlees van topkwaliteit

De beste restaurants volgens Bavo Vanden Broeck
© IV

“Onze vaste kustbestemming is Sint-Idesbald. Als we er op vakantie gaan, dan koken we meestal zelf en dan spring ik bijna dagelijks binnen in de slagerij van Hendrik Dierendonck. De keuze en de kwaliteit zijn er zo overweldigend. Dus staat een bezoek aan restaurant Carcasse nu met stip in mijn agenda. Al probeer ik meer en meer vegetarisch te eten. Als ik vlees kies, dan liefst van topkwaliteit. En dan is Dierendonck het beste adres.”