‘Cargo’: bikkelhard en beladen debuut

Sebastien Dewaele, Sam Louwyck en Wim Willaert als de broers Broucke.
Redactie KW

Na Bevergem werd regisseur Gilles Coulier terecht overladen met lof voor zijn debuutfilm Cargo.

Daarin krijgen we het verhaal van drie Oostendse broers, elk met hun eigen demonen, die na het ongeluk van hun vader Leon (Roland Vancampenhout) een schuldenberg én een hele reeks aan onuitgesproken conflicten zien bovendrijven. De drie balanceren op de afgrond, maar hoe diep kunnen ze vallen?

Net als bij Bevergem kon Coulier voor Cargo rekenen op een topcast met onder meer Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele én zijn vaste director of photography David Williamson, die als geen ander de rauwe realiteit van het bikkelharde vissersmilieu kan capteren. Een meer dan straffe prent, vanaf vandaag verkrijgbaar op dvd en Blu-ray. Daarop krijg je ook nog de ‘making of’ van de film en een blik achter de schermen van de soundtrack, die via allerlei onlinestreamingdiensten te beluisteren is. Regisseur Gilles Coulier heeft intussen de handen vol met de fictiereeks De Dag, die volgende maand te zien is via Play (More) op Telenet en later nog op Vier.

Wil je een van de drie dvd’s van Cargo winnen die we mogen weggeven? Mail dan voor vrijdag 9 maart het antwoord op de vraag ‘Wie vertolkt de rol van vader Leon in de film?’ naar bert.vanden.berghe@kw.be. Een onschuldige hand doet de rest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier