Breek het wereldrecord ijsjes likken

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Op zondag 3 juni wordt in het provinciaal domein Bulskampveld in Beernem een poging ondernomen om het wereldrecord ‘hoeve-ijs eten’ te breken. Niet minder dan 3.050 zoetekauwen worden gezocht om die prestatie tot stand te brengen. Iedereen mag deelnemen!

Tijdens de Week van de Korte Keten wordt benadrukt hoe we de afstand tussen voedingsproducent en consument zo klein mogelijk kunnen houden. Wie producten bij lokale producenten aankoopt, steunt het duurzaam ondernemen. Ook KVLV zet haar schouders onder dit initiatief en kiest al jaren voor ‘lekker lokaal’. En kwam op het idee om de week af te sluiten met een wereldrecordpoging hoeve-ijs eten. Dat gebeurt op zondag 3 juni tussen 15 en 16 uur op domein Bulskampveld, waar voorts ook een boerenmarkt en allerlei animatie te beleven vallen. Deelnemers aan het wereldrecord moeten zich vóór 15 uur ter plaatse registreren.

“In mei 2010 werd in Antwerpen het wereldrecord Fair Trade ijs eten gebracht op 3.049 deelnemers”, vertelt KVLV-agraconsulente Sylvie Vercoutere. “Dat kunnen wij alleen overtreffen door minstens 3.050 mensen tegelijk aan het likken te brengen.”

50 vrijwilligers zullen 3.500 ijsjes verdelen in 20 minuten

Het record realiseren wordt niet gemakkelijk. “Als we de ijsjes niet in 20 minuten geschept krijgen, zal het eerste al gesmolten zijn als het laatste nog gelikt moet worden. We moeten het dus anders aanpakken. Vijf ambachtelijke ijsproducenten leveren elk 700 ijsjes. Die worden in de voormiddag geleverd en tot aan de recordpoging bewaard in acht grote vriescellen, verspreid over het terrein. Er zullen dus 3.500 ijsjes klaarzitten die een 50-tal vrijwilligers in 20 minuten zullen uitdelen. Het gezamenlijke ‘likmoment’ waarmee we hopelijk het record breken, zal worden begeleid door Sean Dhondt.” Sabine Dejonckheere van de Colpaerthoeve op het domein weet dat de meest geliefde smaken vanille, aardbei en chocolade zijn. “Maar voor de recordpoging wordt het voor iedereen vanille-ijs!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier