BMW X4: sportief én praktisch

1. De BMW X4 kreeg o.m. een nieuwe "neus".
Redactie KW

Onlangs waardeerde BMW zijn in 2014 gelanceerde X4 flink op. Het model houdt het midden tussen een SUV en een coupé en is bedoeld voor wie sportiviteit wenst te combineren met praktisch gemak. De BMW X4 situeert zich in het X-gamma tussen de X3 en de X6.

Volgens de producent straalt de nieuwe X4 nóg meer dan vroeger kracht, zelfvertrouwen en sportiviteit uit. Dat heeft de Sports Activity Coupé behalve aan zijn toegenomen buitenmaten onder meer ook te danken aan het expressievere radiatorrooster. Kenmerkend is de aflopende daklijn. Niet onbelangrijk is ook dat de BMW X4 van de tweede generatie 50 kg minder weegt dan zijn voorganger.

Het interieur van de BMW X4 doet sterk denken aan dat van de X3. Ook hier vind je een geslaagde mix van stoerheid en elegantie. Voorin zit je simpelweg prinsheerlijk. De zitpositie is vrij hoog, maar het zicht naar achteren zou beter kunnen. De nieuw vormgegeven sportzetels zijn ontegensprekelijk een aanwinst. Opbergcapaciteit biedt het X4-interieur in ruime mate. De makkelijk toegankelijke koffer tekent voor een volume van 525 liter. Het overzichtelijke dashboard is typisch BMW en voorzien van een multimediascherm op de middenconsole. Standaard is de BMW X4 uitgerust met de nieuwste versie van het gebruiksvriendelijke bedieningssysteem BMW iDrive en van intelligente stembediening.

BMW X4: sportief én praktisch

Betere rijdynamiek

De nieuwe BMW X4 is verkrijgbaar met drie benzinestokers en vier zelfontbranders. Volgens de constructeur staat de rijdynamiek van de nieuwste X4 op een nóg hoger niveau dan vroeger met dank aan onder meer Variable Sport Steering, een adaptieve M-wielophanging, een M Sport-differentieel en M Sport-remmen. Geavanceerde rijhulpsystemen verhogen het comfort en de veiligheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier