Betoverend Brugge

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Tweewekelijks tipt ze hier haar favorieten.

Be-heer-lijk

Wanneer één plus één verrassend twee kan zijn. Het verhaal van Hotel Monsieur Ernest én kleine broer Hotel Monsieur Maurice in Brugge. Na 17 jaar in de textieldruk te vertoeven opperde eigenaar Jeroen Vandewalle dat het tijd was voor verandering. Een trip naar Barcelona inspireerde en twee gezellige hotels zijn het resultaat. Waar ook de locals welkom zijn op de mooie terrassen en in de leuke bars. Chit chat time! Leuk weetje: Monsieur Cyril en Mademoiselle Emma openen in 2021 én die laatste is ladies only.

www.monsieurhotels.com

Betoverend Brugge

Goed verborgen

Verborgen adressen zijn de boeiendste reisroutes om een stad te ontdekken en ontpoppen de beste herinneringen. CSAR Guesthouse is een fijne B&B in het hartje van de stad. Hier connecteren twee kleine typische Brugse huizen zich tot één eigentijdse woning, met logement voor zes personen. Authentieke, historische accenten en kunst gaan in de mix met gezellige, rustgevende kamers. Ideaal voor een weekendje weg.

www.csarguesthouse.be

Betoverend Brugge

Het huis van de burgemeester

Geen verwijten hier, maar wel een originele straatnaam: in de Oude Zak ontdek je sinds kort bed & breakfast B’Guest. Het 17de-eeuwse poortgebouw werd dit jaar helemaal gerenoveerd en verwelkomt je graag in een van de vier stijlvolle kamers. Een historisch gebouw bij de Bruggelingen bekend als Oud Huis Pierre Vandamme waar de toenmalige Brugse burgemeester Pierre Vandamme woonde tussen 1946 en 1983.

www.bguest.be

Betoverend Brugge

Nachtje drijven

Boat Hotel De Barge. Dat is drijvend slapen op het water van het kanaal Brugge-Gent. Een bekend en karakteristiek driesterrenhotel op 600 meter van het station en op een gezellige wandelafstand van het historische centrum. De toegewijde crew helpt je op de boot naar een van de charmante cruisecabins en serveert met grote hartelijkheid in het restaurant aan boord, The Captains Table.

www.hoteldebarge.be

Betoverend Brugge

B&B én designlab

Op wandelafstand van het station ontdek je tussen de statige herenhuizen Kind of OJ. Een creatieve hotspot die zich laat begroeten als Boutique Guesthouse, designgalerie en experimentele ruimte voor de interieurontwerpen van de eigenaar. Interieurarchitect Jo Hoeven creëert met oog voor ambacht en detail, en weet op indrukwekkende wijze te verrassen met zijn eigen baden in klei, keramieken wastafels, kranen in gegoten messing… Waking up has never been so easy!

www.kindofoj.com