Het was tijdens het zwaartepunt van de lockdown dat het idee voor een regenboogreeks rijpte. Misschien omdat de realiteit niet bijster rooskleurig oogde, we dachten dat een portie kleur de gemoederen kon oplichten. Dat het er vandaag, vijf maanden later, niet per se beter uitziet, wisten we toen ook nog niet. Er zijn veel zaken om de toekomst zwartgallig in te schatten. Een wereldwijde pandemie, welig tierend racisme, seksisme en homofobie, dictators, armoede of het verkeer. Om er maar enkele te noemen. Ik geloof in een halfvol glas. In positivisme. Wie zo in het leven staat, infecteert anderen rondom zich. Wie constant loopt te zagen, ook trouwens. Dus laat ons kleurrijk in het leven staan. In de meest metaforische zin van het woord.

Laat ons kleurrijk in het leven staan. In de meest metaforische zin van het woord

Maar eerst eindigen we de zomer van KW Weekend nog met een zwart-witnummer. Met een poëtisch coverbeeld van Magnumfotografe Bieke Depoorter. Een foto die ze in het noorden van Noorwegen maakte. Een plek waar het bijna altijd donker is. Het ingetogen sluitstuk van een zomer vol regenboogtinten. Een zomer om nooit te vergeten. Eentje die we positief willen afronden. Daarom lieten we de acht fotografen die deze reeks zo speciaal maakten, elk één beeld kiezen in hun eigen kleur. Die acht beelden zullen we vanaf volgende week vrijdag op elk vijf exemplaren te koop aanbieden. De volledige opbrengst schenken we nadien aan een speciaal fotoproject. Een project van een jonge fotograaf, een bedreven fotokunstenaar of een enthousiaste fotografieorganisatie. Om het geld te besteden aan een visie, een project of een idee. Aan iets dat door covid-19, en alle gevolgen ervan, op losse schroeven is komen te staan. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan zich hier inschrijven.

Het was tijdens het zwaartepunt van de lockdown dat het idee voor een regenboogreeks rijpte. Misschien omdat de realiteit niet bijster rooskleurig oogde, we dachten dat een portie kleur de gemoederen kon oplichten. Dat het er vandaag, vijf maanden later, niet per se beter uitziet, wisten we toen ook nog niet. Er zijn veel zaken om de toekomst zwartgallig in te schatten. Een wereldwijde pandemie, welig tierend racisme, seksisme en homofobie, dictators, armoede of het verkeer. Om er maar enkele te noemen. Ik geloof in een halfvol glas. In positivisme. Wie zo in het leven staat, infecteert anderen rondom zich. Wie constant loopt te zagen, ook trouwens. Dus laat ons kleurrijk in het leven staan. In de meest metaforische zin van het woord. Maar eerst eindigen we de zomer van KW Weekend nog met een zwart-witnummer. Met een poëtisch coverbeeld van Magnumfotografe Bieke Depoorter. Een foto die ze in het noorden van Noorwegen maakte. Een plek waar het bijna altijd donker is. Het ingetogen sluitstuk van een zomer vol regenboogtinten. Een zomer om nooit te vergeten. Eentje die we positief willen afronden. Daarom lieten we de acht fotografen die deze reeks zo speciaal maakten, elk één beeld kiezen in hun eigen kleur. Die acht beelden zullen we vanaf volgende week vrijdag op elk vijf exemplaren te koop aanbieden. De volledige opbrengst schenken we nadien aan een speciaal fotoproject. Een project van een jonge fotograaf, een bedreven fotokunstenaar of een enthousiaste fotografieorganisatie. Om het geld te besteden aan een visie, een project of een idee. Aan iets dat door covid-19, en alle gevolgen ervan, op losse schroeven is komen te staan. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan zich hier inschrijven.