"Ik heb al driemaal de vraag gekregen of ik nu parttime ga werken". Aan het woord is een van mijn beste vriendinnen. Zwanger en een beetje in paniek. "Ik wil dat helemaal niet. Mijn carrière is belangrijk. Maar ik wil ook een goede moeder zijn." De combinatie moeder zijn en werken. Het is een vaak aangehaald topic in onze vriendengroep, waar zowat iedereen fulltime werkt en waar de babyboom in volle gang is. Anno 2020 is het nog altijd niet eenvoudig de twee te combineren. Dat heeft met de wetgeving, oude gewoonten, schuldgevoelens, maar ook onvoorziene dingen in het leven te maken.

"Vroeger was het niet beter, zeker niet voor de vrouw, maar soms wel eenvoudiger. Vandaag zijn de dingen ingewikkelder, maar ook spannender." Aan het woord is mijn oma. Ze heeft vaak gelijk. Annelien Coorevits, op onze cover, is de verpersoonlijking van die vrouw met een spannend leven. Drie carrières, honger naar meer én twee kinderen. En -zoals zoveel vrouwen- moeite om alles te combineren. Tijdens de wandeling met een asielhond, lucht ze haar ziel en maakt ze haar hoofd leeg. Over de dingen die ze nog allemaal wil doen en bereiken, over haar kinderen opvoeden en over die onvoorziene dingen in het leven. Het deed me denken aan een bevriende journaliste -toevallig een bewust alleenstaande moeder- en wat ze afgelopen week na een tragisch ongeval met een tienermeisje schreef.

"Vaak bestaat het leven uit doordoen en doordoen en vergeten we te leven. Tot het te laat is." Want het kan ook misgaan. Genieten van het leven is zo belangrijk. Van de kleine dingen. Zoals een wandeling met een onstuimige husky.

"Ik heb al driemaal de vraag gekregen of ik nu parttime ga werken". Aan het woord is een van mijn beste vriendinnen. Zwanger en een beetje in paniek. "Ik wil dat helemaal niet. Mijn carrière is belangrijk. Maar ik wil ook een goede moeder zijn." De combinatie moeder zijn en werken. Het is een vaak aangehaald topic in onze vriendengroep, waar zowat iedereen fulltime werkt en waar de babyboom in volle gang is. Anno 2020 is het nog altijd niet eenvoudig de twee te combineren. Dat heeft met de wetgeving, oude gewoonten, schuldgevoelens, maar ook onvoorziene dingen in het leven te maken. "Vroeger was het niet beter, zeker niet voor de vrouw, maar soms wel eenvoudiger. Vandaag zijn de dingen ingewikkelder, maar ook spannender." Aan het woord is mijn oma. Ze heeft vaak gelijk. Annelien Coorevits, op onze cover, is de verpersoonlijking van die vrouw met een spannend leven. Drie carrières, honger naar meer én twee kinderen. En -zoals zoveel vrouwen- moeite om alles te combineren. Tijdens de wandeling met een asielhond, lucht ze haar ziel en maakt ze haar hoofd leeg. Over de dingen die ze nog allemaal wil doen en bereiken, over haar kinderen opvoeden en over die onvoorziene dingen in het leven. Het deed me denken aan een bevriende journaliste -toevallig een bewust alleenstaande moeder- en wat ze afgelopen week na een tragisch ongeval met een tienermeisje schreef. "Vaak bestaat het leven uit doordoen en doordoen en vergeten we te leven. Tot het te laat is." Want het kan ook misgaan. Genieten van het leven is zo belangrijk. Van de kleine dingen. Zoals een wandeling met een onstuimige husky.