Roddels, horror- en vermakelijke behind the scenes-verhalen. In de modewereld is er van al dat alleen maar overvloed. Modejournalisten en longtime collega's Elspeth Jenkins en Catherine Kosters schreven hun strapatsen en die van hun collega's samen neer in hun toepasselijk getitelde boek Persona Non Prada.

In een van die anekdotes speel ik zelf de - hysterisch huilende - hoofdrol. Doen ook mee in het verhaal: een jetski, een Miamiaanse bonk met bicepsen zo breed als mijn billen en een ingebeelde witte haai. Alles samen duurde mijn grootste trauma tot nu toe twee uur en een half. Tot ik me eindelijk trillend van het vaargedoe op het houten platform hees en een halfuur op mijn buik bleef liggen. Het lachen was Elspeth intussen ook al lang vergaan, een andere journalist vroeg me nog of ik 'nu niet blij was dat ik de ervaring had meegemaakt'. Het hoeft niet gezegd te worden dat wij geen longtime collega's zijn en dat mijn blik dodelijker was dan die van Jaws.

In mijn beste caféverhaal spelen een jetski, een Miamiaanse bonk met bicepsen zo breed als mijn billen en een ingebeelde witte haai de hoofdrol

Voor nog meer onwaarschijnlijke, waargebeurde en exotische verhalen verwijs ik je graag door naar Persona Non Prada. Ook een fijne behind the scenes was die waar ons covermodel Sieg De Doncker, ook geen mis exotisch dier, bij veertig graden de nieuwe wintercollectie van Selected moest showen. Waar hij bijgevolg de helft van de tijd halfnaakt over de set trippelde en afgedept moest worden door de visagiste.

Modejournalist Lut Clincke beleefde dan weer de tijd van haar leven op stap met Glenn Martens in zijn geboortestad Brugge. Martens is het geniale brein en de creatief directeur achter Y/Project, het avant-gardistische Parijse merk dat momenteel door de voltallige wereld bewonderd en gekopieerd wordt. Ook nog te vinden in ons lijvige modenummer: Stephanie D'heygere, het al even geniale brein dat na ontwerpen voor Dior en Maison Martin Margiela intussen accessoires tekent onder haar eigen naam en voor Y/Project. Voorts is er nog Edouard Vermeulen, die voor zijn Natan ging kijken naar ateliers in Mexico waar ze vegan leer maken van cactussen, is er nog heerlijke accessorising en alles wat nieuw is in de mode voor de herfst 2020. Enjoy.

Roddels, horror- en vermakelijke behind the scenes-verhalen. In de modewereld is er van al dat alleen maar overvloed. Modejournalisten en longtime collega's Elspeth Jenkins en Catherine Kosters schreven hun strapatsen en die van hun collega's samen neer in hun toepasselijk getitelde boek Persona Non Prada. In een van die anekdotes speel ik zelf de - hysterisch huilende - hoofdrol. Doen ook mee in het verhaal: een jetski, een Miamiaanse bonk met bicepsen zo breed als mijn billen en een ingebeelde witte haai. Alles samen duurde mijn grootste trauma tot nu toe twee uur en een half. Tot ik me eindelijk trillend van het vaargedoe op het houten platform hees en een halfuur op mijn buik bleef liggen. Het lachen was Elspeth intussen ook al lang vergaan, een andere journalist vroeg me nog of ik 'nu niet blij was dat ik de ervaring had meegemaakt'. Het hoeft niet gezegd te worden dat wij geen longtime collega's zijn en dat mijn blik dodelijker was dan die van Jaws.Voor nog meer onwaarschijnlijke, waargebeurde en exotische verhalen verwijs ik je graag door naar Persona Non Prada. Ook een fijne behind the scenes was die waar ons covermodel Sieg De Doncker, ook geen mis exotisch dier, bij veertig graden de nieuwe wintercollectie van Selected moest showen. Waar hij bijgevolg de helft van de tijd halfnaakt over de set trippelde en afgedept moest worden door de visagiste.Modejournalist Lut Clincke beleefde dan weer de tijd van haar leven op stap met Glenn Martens in zijn geboortestad Brugge. Martens is het geniale brein en de creatief directeur achter Y/Project, het avant-gardistische Parijse merk dat momenteel door de voltallige wereld bewonderd en gekopieerd wordt. Ook nog te vinden in ons lijvige modenummer: Stephanie D'heygere, het al even geniale brein dat na ontwerpen voor Dior en Maison Martin Margiela intussen accessoires tekent onder haar eigen naam en voor Y/Project. Voorts is er nog Edouard Vermeulen, die voor zijn Natan ging kijken naar ateliers in Mexico waar ze vegan leer maken van cactussen, is er nog heerlijke accessorising en alles wat nieuw is in de mode voor de herfst 2020. Enjoy.