Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Watou

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats van het buurtsalon van Watou, dat zich bevindt in de Winnezelestraat.

Candice Reijers (34) liet op haar achttiende Watou achter zich om in Antwerpen communicatiewetenschappen te gaan studeren. Maar het zijn altijd andere dingen geweest die haar hart sneller deden slaan: 'hondjes en mode'

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Vroonhofsite, Gasthof De Kring, stadsschaal, Gasthuiskapel, chiroheem Reningelst, een parking in Roesbrugge, vrachtwagenparking op het bedrijventerrein, stationsomgeving, doortrekking Ring, baseballveld... Het meerjarenplan van Poperinge heeft heel wat investeringen in petto. Inkomsten komen er dan weer met onder meer de verkoop van het Sint-Michielscomplex en het oud-gemeentehuis van Proven.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.