Dinsdag 21 januari, 2020

Nieuws uit Waregem

Op woensdag 22 januari organiseert Lions Club Waregem een milieudebat in cultuurcentrum De Schakel. Het debat spitst zich specifiek toe op twee actuele vraagstukken: wonen in 2050 en mobiliteit in 2050. "Moeten we wonen op het platteland of in de stad? Rijdt iedereen dan met elektrische wagens? Het zijn maar enkele van de punten die we zullen bespreken", klinkt het.

Racing Genk won zondagavond met 0-3 op bezoek bij Zulte Waregem.

Een kwiek Racing Genk kwam in het Regenboogstadion kordaat de drie punten opeisen. Bij Zulte Waregem bleven te veel spelers onder hun niveau, waardoor de thuisploeg nooit aanspraak kon maken op de zege. Zo beleefde Essevee, dat zijn derde nederlaag op rij leed, bepaald niet de ideale generale repetitie voor de heenmatch van de halve finales van de Beker van België, woensdag op Club Brugge.

Gezellig kaarten met vrienden, gaan wandelen of rustig de krant lezen. Dat is wat je verwacht van iemand van 87 jaar. Niet dat hij in een televisiestudio in de spotlights staat te zingen. Toch is dat exact wat Georges Verhaeghe deed in de voorrondes van The Voice Senior.

Het begon met een brandweerinterventie en het eindigde in een grootschalig drugsonderzoek. In de brug, die met de N382 Wielsbeke met Waregem verbindt, ontdekten hulpverleners een professionele wietplantage. "Meer dan 500 planten werden hier aangetroffen, ongelofelijk hoe ze dit hebben kunnen klaarspelen", klinkt het bij burgemeester van Wielsbeke Jan Stevens.

Twee jaar op rij diende Essevee tijdens de wintermercato alle zeilen bij te zetten om, met gerichte versterkingen, zichzelf uit de degradatiezone te spelen. Evenveel keer mikte de club vol in de roos: twee jaar geleden met de komst van Hamdi Harbaoui, vorig seizoen met Ibrahima Seck. Aan de vooravond van de partij tegen zijn vorige werkgever, Racing Genk, lichten we de boomlange Senegalees door met Francky Dury en radioverslaggever Tom Boudeweel.

Tien jaar geleden stond het leven even stil in Waregem toen bekend raakte dat Prudent Bettens, amper 67, overleden was. Het icoon van Essevee bleef na zijn voetbalcarrière razend populair, onder meer als cafébaas van De Klauwaert. "Ik ga er nog wekelijks kaarten met zijn beste vrienden Paul Wielfaert en Philippe Delmulle", zegt zijn vrouw Erna. "Geregeld komt Prudent nog ter sprake en dan moeten we weer lachen om een van zijn grappen."