Dinsdag 7 juli, 2020

Nieuws uit Waregem

De alternatieve Waterhoekfeesten in Waregem zijn een groot succes geworden. "Door de coronamaatregelen mochten de bewoners niet naar de feesten komen, dus zijn de feesten aan huis gekomen. Het was een zeer geslaagde editie", vertelt bestuurslid Fred Verhaeghe.

In eetkaffee Den Arc in Waregem stelde PJ alias Pieterjan Corselis (33) uit Harelbeke zijn tweede single 'Spaar me niet' voor aan een ruim publiek. Na 'Als ze lacht' die in de hitlijsten goed werd onthaald, smaakte dat naar meer voor deze artiest.

Op dinsdag 7 juli wordt er ten huize Franky Dekenne gegarandeerd meer dan één fles gekraakt. Het gewezen Essevee-boegbeeld en succescoach viert dan tegelijk zijn zestigste verjaardag én de dertiende verjaardag van zijn huwelijk met Myleen Nolf. Redenen te over om terug te blikken op een boeiend leven vol sportieve topmomenten, die hun oorsprong vinden in een moeilijke jeugd.

'Honderd Waregemse spoortrekkers' is de titel van het mooi uitgegeven boek van de Statievrienden dat evenveel historisch belangrijke figuren uit de stationswijk vanaf halfweg 19de eeuw tot enkele decennia geleden tot leven brengt. Het werk illustreert perfect hoe belangrijk deze wijk was voor het lokale economische leven.

Zeventien jaar lang was hij een van de trouwe luitenanten van Francky Dury, als assistent-coach bij Essevee. Een verhaal dat abrupt eindigde, op 30 juni. Twee maanden voordien, in volle lockdown, kreeg Eddy Van den Berge het nieuws dat zijn verhaal aan de Gaverbeek geschreven was. Een donderslag bij heldere hemel voor de Zottegemnaar, die op zijn 62ste in coronatijden op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. Monoloog van een teleurgestelde vakman, met zijn versie van de feiten. "Ik heb altijd met hart en ziel voor de club gewerkt. Het liefst van al was ik tot mijn pensioen gebleven, maar blijkbaar was dat me niet gegund."

Het nieuwe mobiliteitsplan voor het stadscentrum zorgt voor ophef. Het voorstel om in de Groene Wandeling eenrichtingsverkeer in te voeren, doet de bewoners van de Lindestraat en Baanstknokstraat vrezen voor meer verkeer. "We begrijpen de beslissing, maar het probleem wordt gewoon naar onze straten verlegd", klinkt het. "Hopelijk wordt er nu naar onze opmerkingen geluisterd en durft de stad de plannen herevalueren."

Vijf Bulgaren riskeren voor de Kortrijkse strafrechter celstraffen van twaalf maanden tot drie jaar voor een reeks inbraken in bestelwagens in Zuid-West-Vlaanderen. Ze opereerden vanuit Noord-Franse zigeunerkampen. In de nacht van 15 op 16 december 2019 konden vier van hen op heterdaad betrapt worden in Moorslede. Sindsdien verblijven ze in de cel.

Dinsdagavond, op de laatste schooldag van een bizar schooljaar, mochten de zesdejaars van de Sint-Paulusschool campus College in Waregem hun diploma ophalen. Alle 276 leerlingen werden daarbij getrakteerd op een applaus door de leerkrachten, die de regen trotseerden om een erehaag te vormen.

Om het zorgpersoneel te bedanken voor hun buitengewone inspanningen van de voorbije maanden, schonk de firma Ciranova uit Beveren-Roeselare 1.200 Destrooper-koekjes aan de woon-zorgcentra Marialove in Heestert en de Karmel in Waregem.