Maandag 26 oktober, 2020

Nieuws uit Waregem

KV Oostende heeft de periode van 3 weken zonder match met inzet goed verteerd. Het spel was niet zo hoogstaand, maar in ruim 5 zotte minuten telden de Kustboys de troepen van Francky Dury helemaal uit. KVO nestelt zich stevig in de middenmoot en gaat met vertrouwen een lastige maand november tegemoet.

Op vrijdagavond 23 oktober omstreeks 22.30 uur werd de zaakvoerster van frituur Fauve uit Sint-Eloois-Vijve overvallen. De uitbaatster werd verrast door onbekenden aan het kruispunt aan de Gentseweg dichtbij de Aveve. De overvallers gingen er vandoor met de volledige kassa van die avond.

Cijfers liegen nooit. Zulte Waregem bevindt zich na de recente 1 op 15 in de onderste regionen van het klassement. Aanvoerder Ewoud Pletinckx beseft dat het vijf voor twaalf is. "De komende drie wedstrijden zou een negen op negen welgekomen zijn. Hoe langer je onderin blijft bengelen, hoe moeilijker je er zal wegraken. Zowel aanvallend als verdedigend moet het efficiënter." Dat is klare taal van de kapitein. Tijd om de woorden in daden om te zetten. Afspraak zondag om 16 uur in Oostende.

Valerie Vanherzeele en Geffrey Moerman uit Waregem verzorgen sinds deze zomer culinaire koetstochten. Ze delen daarmee hun passie voor paarden en voor de keuken met het brede publiek. Ook in coronatijden kunnen ze actief blijven.

Binnenkort gaat de stad de wekelijkse zaterdagmarkt anders indelen. Sinds mei gaat die coronaproof door, met een lussenplan en de nodige afstand tussen de kramen, maar nu zou de lus een stukje korter worden. "Je zal makkelijker naar één specifieke marktkramer kunnen", zegt schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie (CD&V).

Belofte Thibaut De Smet sloot zaterdag zijn wegseizoen af met het BK in Lokeren. De week ervoor was hij nog de beste in het heuvelachtige Seneffe na een knappe solo. Deze winter zal hij ook meermaals in de cross te zien zijn en in de zomer pikt hij geregeld een duatlon mee. Aan uitdagingen geen gebrek dus bij de 21-jarige sportman.

"Het coronavirus wint opnieuw aan kracht. Hoewel de besmettingen op de verschillende campussen van de St-Paulusschool heel beperkt blijven, krijgen we toch dagelijks berichten van leerlingen die voor een tijd in quarantaine moeten omwille van risico-contacten buiten de school", vertelt Joachim Archie van het directieteam campus VTI.

In de West-Vlaamse ziekenhuizen zijn vanaf maandag 112 covid-bedden voorzien op intensieve zorgen. Deze week werd een 30-tal daarvan bezet. Maar het aantal coronapatiënten stijgt snel. In Ieper worden al niet-dringende zaken uitgesteld, andere ziekenhuizen zijn dat van plan. "Het personeel wordt een kritische factor", klinkt het in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende.