Maandag 6 april, 2020

Nieuws uit Waregem

Vrijdagnamiddag moesten de hulpdiensten uitrukken naar de Stormestraat pal in het centrum van Waregem waar in een appartement een 'lockdownfeestje' aan de gang was. De flat wordt gehuurd door SV Zulte Waregem, maar zou al een tijdje leeg hebben gestaan. Twee aanwezigen werden met een overdosis naar het ziekenhuis gebracht. In een reactie op de site laat SVZW weten dat er geen spelers betrokken waren en dat de club 'de ware toedracht' van het incident zal uitzoeken.

Goed nieuws voor klussers in deze tijden van lockdown. Op dinsdag 7 april gaan de recyclageparken in de Lindestraat in Waregem en de Leenakkerstraat in Beveren-Leie opnieuw open. Omdat gezondheid en de sociale afstand van minstens anderhalve meter nog steeds zeer belangrijk zijn, zal dit enkel kunnen onder strikte voorwaarden.

Zulte Waregem heeft vrijdag bekendgemaakt het aflopende contract van Olivier Deschacht met één seizoen te verlengen. De 39-jarige verdediger kwam vorige zomer over van degradant Sporting Lokeren. Voordien speelde hij liefst 601 wedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht. Bij Zulte Waregem kwam Deschacht het voorbije seizoen tot 27 officiële duels.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Geef Elodie Gabias (22) een camera en er gebeurt gegarandeerd iets grappigs. Ze noemt zichzelf een 'vetrolmodel' en promoot body positivity op Instagram met alles wat ze heeft en kan. Door zichzelf niet al te serieus te nemen, tovert ze sowieso een glimlach op je gezicht. Sinds de start van de coronamaatregelen ligt haar focus meer dan ooit op de zon. Zeker nu die het begint te halen van de winter. "We hebben allemaal nood aan die positieve vibes. Er is de quarantaine, ja, maar er zijn nog zoveel mooie dingen!"

Door het coronavirus mogen er tot 19 april geen eucharistievieringen meer plaatsvinden maar deken Henk Laridon heeft daar iets op gevonden. Hij laat elke week de mis opnemen zonder publiek, zodat die dan via YouTube te bekijken is. Liefst 10.000 mensen hebben dat al gedaan.

De Opelconcessies Bariseau Mottrie in Roeselare, Ieper, Kortrijk en Waregem stellen hun huurwagenpark gratis ter beschikking van mensen die in de zorgsector of de voeding werken of die ten dienste staan van andere mensen en geconfronteerd worden met mobiliteitsbeperkingen door de coronacrisis.