Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Wakken

Het NTW of Nieuw Wakkens Toneel pakt op 25 januari uit met een jubileumavond. In maart zijn er vijf toneelvoorstellingen met enkele nieuwe acteurs én een nieuwe regisseur. We spraken met voorzitter David Verbeure.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

Jolien Van Neste (24) is hairstylist en barbier bij Beautique in de Markegemsesteenweg in Dentergem. In Groot-Dentergem is Jolien momenteel de enige die het ambachtelijke beroep uitoefent. Jolien geeft ook workshops vintage/hairstyling en ze was de laatste jaren actief aanwezig bij heel wat Dentergemse festiviteiten zoals de Lentedrink, Ladies Night, Men's Evening...

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Woorzorggroep GVO uit Kortrijk wil in 2021 starten met de bouwwerken van het nieuwe Wakkense zorgcentrum Samen, die drie jaar in beslag zullen nemen. De nieuwbouw moet het huidige wzc OLV van Lourdes vervangen. "We hebben in dit dossier geen tijd te verliezen", zeggen de betrokkenen.