Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Waasten

Op vrijdag 20 maart vond er in verschillende bedrijven in Komen-Waasten controle plaats om na te gaan of de opgelegde overheidsmaatregelen in verband met de bestrijding van het coronavirus ook werden opgevolgd. Voorafgaand aan de controle had de lokale politie de bedrijven de maatregelen nog eens per telefoon meegedeeld.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.

Na de zware regenval van gisteren lijkt het kleine dorpje Ten Brielen, deelgemeente van Komen- Waasten, wel op één groot meer.

West-Vlaanderen is de provincie van de 'Smetjes'. Desmet is namelijk de meest voorkomende familienaam in onze provincie, gevolgd door Maes en Claeys. In liefst 15 van de 64 West-Vlaamse gemeenten spant Desmet de kroon. Wij maakten een overzicht van de populairste namen per gemeente. Op de onderste kaart van West-Vlaanderen vind je de top tien per gemeente én kan je uitvogelen hoeveel West-Vlamingen jouw familienaam dragen. Al meer dan 60.000 mensen zochten hun familienaam op.

Na 25 jaar is het er toch van gekomen dat het WZC Sacré Coeur in Ploegsteert helemaal mee is met de tijd en er een totaal nieuw gebouw te pronken staat langsheen de Ploegsteertbaan.