Maandag 6 april, 2020

Nieuws uit Vlamertinge

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

In het centrum van Vlamertinge baatte Arlette Dolfen gedurende 40 jaar haar bakkerij en voedingswinkel uit. Eind deze maand zet Arlette er definitief een punt achter. Bijna 30 jaar heeft ze haar zaak alleen uitgebaat. "Ik wil de mensen die naar mijn winkel kwamen bedanken voor hun steun en vertrouwen."

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Na het recente ontslag van Drazen Kukuric heeft het niet lang geduurd vooraleer KSK Vlamertinge een nieuwe trainer voorgesteld. Patrick Van Hoof die recent aankondigde dat hij na vier jaar SK Nieuwkerke op het einde van het seizoen verlaat, wordt de nieuwe T1 van KSK Vlamertinge.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

Vanaf vandaag dinsdag zet de stad #IeperHelpt op poten. Ieper wil zoveel mogelijk mensen bereiken die hulp nodig hebben. Ieperlingen die vrijwillig de handen uit de mouwen willen steken om alleenstaanden en kwetsbare mensen te helpen zijn welkom.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

KSK Vlamertinge nam afscheid van Drazen Kukuric. De ervaren coach betaalt het gelag na de 9-0-pandoering in Oostkamp. Hulptrainer Xavier Deleu, keeperstrainer Lieven Lanszweert en sportief verantwoordelijke Yannick Platteeuw nemen tot het einde van het seizoen de touwtjes in handen.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.