Goud van Fred Deburghgraeve in Belga Sport

Redactie KW

In 1996 zorgde zwemmer Fred Deburghgraeve voor een moment van nationale trots, toen hij in Atlanta goud behaalde op de Olympische Spelen. Dat moment kan je maandagavond herbeleven, in een aflevering van Belga Sport op Canvas.

Documentairereeks Belga Sport diept al enkele jaren unieke prestaties en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis op. De makers zoeken de protagonisten weer op en pakken vaak uit met onuitgegeven beeldmateriaal. Maandagavond is het de beurt aan de Olympische gouden medaille van Fred Deburghgraeve in 1996. “Er zijn geen drie atleten in de Belgische geschiedenis die op het moment suprême zo’n zware favorietenrol torsten als deze West-Vlaming op de Spelen van Atlanta”, klinkt het op Canvas. “Deburghgraeve, de vleesgeworden koelbloedigheid, beantwoordde evenwel aan alle verwachtingen.” Belga Sport reisde met Deburghgraeve terug naar Amerika om ‘die ene minuut’ te ontrafelen.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

>> Bekijk hier nog eens dat legendarische moment :

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.