Broer van Raoul Lambert breekt Espinosa-toptijd Glenn Verbauwhede

Redactie KW

In een filmpje op Youtube toont de 75-jarige Eric Lambert, broer van de legendarische Raoul ‘Lotte’ Lambert, dat hij er ook nog wat van kan. In een poging om het Espinosa-record te breken, waarbij zo snel mogelijk vijf ballen tegen de deklat moeten worden getrapt, stelt hij een nieuwe toptijd scherp op 18 seconden.

Bij de Espinosa van Sporza en Extra Time probeerden spelers uit de eerste klasse een seizoen lang in een zo kort mogelijke tijd vijf ballen tegen de deklat te rappen. Doelman Glenn Verbauwhede toonde zich daarin de beste, met twintig seconden. Daarna riep Sporza op aan iedereen die dat zag zitten het zelf ook eens te proberen en daarvan filmpjes op het net te posten.

Broer van Lotte

En er kwam dus een nieuwe toptijd, van een 75-jarige ex-voetballer. Tenzij er wat strategisch gemonteerd is voor dat filmpje. De nieuwe kampioen heet Eric Lambert en hij speelde, net als zij jongste broer en clubcoryfee Raoul, ooit bij SK Steenbrugge. Hij werd door Club ooit uitgenodigd om als gastspeler deel te nemen aan een Paastornooi. Hij presteerde goed, scoorde zelfs een schitterend doelpunt, maar het was AA Gent dat hem tot een overstap kon verleiden. De Gantoise betaalde toen 800.000 frank, begin de jaren zestig een gigantisch bedrag. Roland Storme, de eerste West-Vlaamse Gouden Schoen en voorstopper bij het grote AA Gent, dat de Belgische beker won en steevast bij de top drie eindigde, noemde Eric Lambert technisch sterker dan zijn broer Raoul. “Hij speelde meer teruggetrokken, als een inside. Raoul, met wie ik later nog bij Club gespeeld heb, was dan weer sneller en had een enorm schot.”

(CT/FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.