Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Vichte

In de Vichtse vijsvijver aan de Sint-Stephanuskerk zal binnen de maand een nieuwe verluchtingspomp geïnstalleerd worden door de technische dienst van de gemeente Anzegem. Die pomp moet de groei van blauwalgen tegengaan.

Vanaf donderdag 23 januari gaan acht onbekende Vlamingen en acht onbekende Nederlanders 32 dagen lang de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar én de natuurelementen op een onbewoond eiland. Een van hen is Thomas Roobrouck, een afgetrainde elektricien uit Vichte. "Ik wilde de West-Vlaamse eer hoog houden."

Deze namiddag werd een nieuwe fietsstraat geopend in Vichte. Dit in de Beukenhofstraat én in het bijzijn van alle leerlingen van de Vichtse scholen, die nadien de fietsstraat officieel 'inreden'.

Donderdagavond werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van GO! Avelgem afscheid genomen van Martine Degezelle, Martine Crommelinck en Carine Crommelinck. Zij gingen het voorbije jaar met pensioen en werden met een grote bos bloemen en een luid applaus bedankt voor hun jarenlange inzet.

Vier Rijselse twintigers zijn door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot deels effectieve celstraffen van 18 maanden tot 2 jaar voor de diefstal van een halsketting van een man die in de Krekelheedstraat in Vichte in zijn tuin aan het werk was. Het viertal zat bijna vijf maanden in voorhechtenis.